BTSO Ur-Ge üyesi firmalar dünya devleriyle aynı platformda

BTSO Ur-Ge üyesi firmalar dünya devleriyle aynı platformda

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Kompozit Malzemeler sektöründe faaliyet gösteren Ur-Ge üyesi firmalar, ilk yurt dışı pazarlama faaliyeti kapsamında Fransa'nın Başkenti Paris'te Airbus, Magna, Daimler ve Huntsman gibi dünya devi firmalarla aynı platforma çıktı.  

2017.03.17 11:03 - Son Güncellenme: 2017.03.17 11:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BTSO Ur-Ge üyesi firmalar dünya devleriyle aynı platformda

BTSO, kentteki stratejik sektörleri global pazarların en önemli aktörleri haline getirmek amacıyla faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Oda'nın Ekonomi Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği 10 Ur-Ge projesinden biri olan Kompozit Malzemeler sektöründe yer alan firmalar, alanında dünyanın en büyük fuar organizasyonu olarak kabul edilen Jec World International Composites Event - 2017'ye katıldı. İhtiyaç analizini tamamladıktan sonraki ilk yurt dışı pazarlama faaliyetini gerçekleştiren Kompozit Malzelemer Ur-Ge Üyesi firmalar, BTSO'nun 108 metrekarelik standında küresel pazarın en önemli oyuncularıyla buluştu. Toplamda 40 kişiden oluşan BTSO heyeti, fuarda sektördeki yenilikleri yakından inceleme fırsatına sahip olurken, sergiledikleri ürünler ve yaptıkları görüşmelerle yeni iş bağlantılarının da yollarını aradı. 

BTSO STANDI BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

BTSO standı, düzenlenen özel etkinlikler ve sergilenen ürünlerle büyük ilgi çekti. BTSO standını ziyaret eden Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak, Bursa iş dünyasının uluslararası organizasyonlarda yer alarak vizyonunu ortaya koyduğunu ifade etti. Kompozit alanında yapılan Jec World Fuarı'nın da alanında dünyanın en büyük fuarı olduğunu kaydeden Ilıcak, "Bu fuara her yıl katılıyorum. Her sene farklı yeniliklere sahne oluyor. Türkiye'den gelen firmalarımızın da burada sektördeki yenilikleri takip etmelerini çok önemli buluyorum" dedi. BTSO liderliğinde özellikle Paris'te yapılan çalışmaların kendilerini de gururlandığını belirten Müge Varol Ilıcak, "Bursa, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirleri arasında. Türkiye ile Fransa arasındaki ticaret hacminin BTSO öncülüğünde kısa vadede 14 milyar Euro seviyesinden 20 milyar Euro'ya çıkacağına inanıyorum. Bursa iş dünyasının sloganını ben de tekrarlamak istiyorum. Bursa Büyürse Türkiye Büyür" ifadelerini kullandı.     

"BURSA EKONOMİSİNE DEĞER KATIYORUZ"

BTSO Kompozit Küme Başkanı Mehmet Karahan, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, kompozit sektörünün Türkiye açısından stratejik bir önem taşıdığını söyledi. Dünyada yaşanan dönüşümle birlikte şirketlerin hem kendileri hem de ülke ekonomisi için ürettikleri ürünlerde geleneksel malzemelerdense daha hafif, uzun ömürlü, güçlü ve modern çözümler sunan kompozit malzemelere yönelmesi gerektiğini ifade eden Karahan, bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı destekleriyle BTSO bünyesinde hayata geçirilen Kompozit Malzemeler Ur-Ge'si olarak kent ve ülke ekonomisinin geleceği adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Jec World Fuarı'nda kompozit sektöründe dünya devi firmalarla Ur-Ge üyesi firmaları buluşturduklarını belirten Karahan, "Yaptığımız çalışmalarla Bursa'nın katma değerli üretim hedeflerine önemli katkılar sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"8 DOLARLIK ORTALAMA İHRACAT DEĞERİNE ULAŞACAĞIZ"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kenti yüksek katma değerli üretim ve ihracat hedeflerine taşımak istediklerini söyledi. Bursa'da stratejik sektörlerde yol haritalarını ortak akılla belirlediklerini ifade eden Başkan Burkay, "Hazırladığımız 10 Ur-Ge projesiyle de sektörlerimizi global pazarların en önemli oyuncuları arasına taşımak istiyoruz. Bu kapsamda geleceğin sektörleri arasında gösterilen kompozit alanındaki çalışmalarımızla firmalarımızın kent ve ülke ekonomisine yön vereceğine inanıyorum" diye konuştu. Bursa'da kısa süre içerisinde İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi'nin açılışını gerçekleştireceklerini de belirten İbrahim Burkay, "Türkiye'nin 2023 yılı hedefi olan 4 dolarlık kilogram başı ortalama ihracat fiyatını bugünden yakaladığımız Bursa'da, katma değerli üretimi artırarak 8 dolara ulaşmak istiyoruz. Bu vesileyle Kompozit Ur-Ge'mizde bulunan tüm firmalarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

DEVLER KOMPOZİT ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

Bu yıl 21'ncisi düzenlenen Jec World 2017'de BTSO ile birlikte aralarında Airbus, Magna, Daimler ve Huntsman gibi küresel pazarın en önemli oyuncularının da bulunduğu bin 300 firma stant açtı. Profesyonel ziyaretçi sayısının 40 bine ulaşmasının beklendiği fuarda, ileri kompozit malzemelerle elde edilen ürünler sergileniyor. Başta otomotiv, havacılık, inşaat, enerji ve medikal endüstrisi başta olmak üzere birçok alanda geliştirilen ürünler, hafif, çevreci ve yüksek teknolojili özellikleriyle dikkat çekti.    

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.03.17 11:03 - Son Güncellenme: 2017.03.17 11:32 - HABER MERKEZİ
A