BTSO GİRİŞİMCİLİK KURSU 2011 2. DÖNEMİ BAŞLADI

BTSO GİRİŞİMCİLİK KURSU 2011 2. DÖNEMİ BAŞLADI

BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde, 2.dönem girişimcilik eğitimleri başladı. İlk dönem uygulamalı girişimcilik kursundan 75 kişi mezun oldu.

2011.05.25 16:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
BTSO GİRİŞİMCİLİK KURSU 2011 2. DÖNEMİ BAŞLADI

Türkiye İş Kurumu'nun işsizlerin kendi işlerinin sahibi olmalarını sağlamak amacıyla açtığı eğitim ihalesini bu yıl da kazanan BTSO Eğitim Vakfı'nda 2011 yılında 500 işsize eğitim verilmesi hedefleniyor.
BUTGEM Uygulamalı Girişimcilik Kursları 2. Dönemi'nin açılış töreninde konuşan BTSO Genel Sekreteri Nihat Balkan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin tek yolunun girişimci sayısının artmasından geçtiğini kaydederek, "BTSO Eğitim Vakfı olarak, Bursa'da işsizliğe ve mesleksizliğe çareler yaratmaya çalışıyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin kıymetini bilin. Kurs sonunda alacağınız sertifika ve hazırlayacağınız proje ile kendiniz açısından yepyeni bir hayata başlayabilir ve ekonomiye katma değer sağlayan bireylere dönüşebilirsiniz" dedi.
Türkiye İş Kurumu Bursa İl Müdürü Kasım Tilki de; BTSO başta olmak üzere kurumların ve belediyelerin girişimcilik kursları sayesinde girişimci kültürünün zenginleşmesine önemli katkılar sağladıklarına işaret ederek, "Türkiye'de her 100 kişi içinde şirket kuran sayısı maalesef hala 4,6'dır. Bu oran Amerika ile kıyaslandığında, üçte biri oranındadır. Türkiye'nin yeterli kamu kaynaklarına sahip olmaması ve son yıllarda yaşanan ekonomik krizler de girişimci sayımızı etkilemektedir. Ancak, bu tip fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.
BUTGEM Uygulamalı Girişimcilik Kurslarından Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizler faydalanabiliyor. İş hayatına girişimci olabilecek bireyler yetiştirilmesi amacıyla açılan kurslarda, katılımcılara iş fikri geliştirme, pazar araştırması, iş planı, pazarlama planı, proje yönetimi gibi konularda bilgi verilerek, katılımcıların ileride kuracakları işletmelerin başarı oranlarının artırılması hedefleniyor. BUTGEM Uygulamalı Girişimcilik Kursu'na kabul edilen işsizlere günde 15 TL cep harçlığı veriliyor ve iş kazası ve meslek hastalığı sigortası da yapılıyor.
Kursiyerler aldıkları eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanıyor ve kurs sonunda kursiyerler hazırlayacakları girişimcilik projeleriyle KOSGEB'e başvurarak, girişimcilere sağlanan 27 bin TL'ye varan hibe ve kredilerden yararlanma olanağına sahip oluyor. KOSGEB; yeni girişimcilere işlerini kurduktan 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin liraya varan kredi kullanabilme imkanı sunuyor.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki BUTGEM'de 1 Aralık 2011 tarihine kadar verilecek Uygulamalı Girişimcilik Kursu'ndaki eğitimlerin yanı sıra Gemlik'te, M.Kemalpaşa'da ve İnegöl'de de olmak üzere toplamda 500 kursiyere söz konusu eğitimler verilecek.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.05.25 16:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A