BTS hayranları 1 saat içinde listeyi değiştirdi
Sosyal medya platformu Twitter, dün bir liste yayımlayarak 2019 yılının en fazla retweet edilen ilk beş paylaşımını sıraladı. Ancak listeden çok, sıralamada en sevdikleri K-Pop grubunun tweetinin ikinci sırada yer aldığını gören hayranların bir saat içinde rekor için retweet butonuna abanması gündem oldu.
2019.12.10 17:56 - Son Güncellenme: 2019.12.10 17:56 - Dünya - HABER MERKEZİ
Twitter tarafından açıklanan ilk listede, en çok retweet edilen paylaşım 14 Ocak'ta 'World Record Egg' (@egg_rt_record) adlı hesaptan paylaşılan yumurta tweeti olarak açıklandı.
O dönem 100 milyon yen ödül vaadiyle 5.3 milyon retweet ile rekor kıran Japon milyarder Yusaku Maezawa'yı geçmeyi hedefleyen hesap, 14 Ocak'ta yumurta görseliyle bir tweet paylaştı. Mesajda "Haydi hep beraber bir dünya rekoru kıralım ve Twitter'daki en çok retweet edilen tweet olalım. Yusaku Maezawa'nın elinde olan dünya rekorunu kıralım. Bunu yaparız" ifadeleri kullanıldı.
Paylaşım, 957 binden fazla retweet aldı.
Güney Koreli K-Pop grubu BTS'in en genç üyesi Jeon Jungkook'un 9 Haziran'da paylaştığı ve müzik eşliğinde dans ettiği 19 saniyelik bir videoyu eklediği tweet ise ikinci sırada yer aldı.
Ancak sevdikleri grubun ikinci sırada yer almasını kabul etmeyen hayranlar sosyal medyada örgütlendi ve RT butonuna basmaya başladı. Hayranlar, sadece bir saat içinde bu tweeti ilk sıraya taşıdı. Paylaşım 1 milyondan fazla retweet aldı.