BTO Çağdaş Hekimler Grup Sözcüsü Binbaş: Katılımı artırmak için elimizden geleni yapacağız

BTO Çağdaş Hekimler Grup Sözcüsü Binbaş: Katılımı artırmak için elimizden geleni yapacağız

Bursa Tabip Odası bu hafta sonu seçime gidiyor. Bursa Tabip Odası Çağdaş Hekimler Grubu Sözcüsü Kadir Binbaş, seçimler ve Çağdaş Hekimler hakkında Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu.

2024.04.18 15:15 - Son Güncellenme: 2024.04.18 15:24 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
BTO Çağdaş Hekimler Grup Sözcüsü Binbaş: Katılımı artırmak için elimizden geleni yapacağız

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Pazar günü Bursa Tabip Odası, yeni yönetim kurulunu ve başkanını belirleyecek. Aday gruplardan olan Çağdaş Hekimler Grubu'nun sözcüsü Kadir Binbaş, konu hakkında Bursada Bugün'e değerlendirmelerde bulundu. Binbaş, "Biz insandan, doğadan, hekimden yana tavır alan; laik, demokratik ve bağımsız bir Tabip Odası istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

"BAĞIMSIZ BİR TABİP ODASI İSTİYORUZ"

Bursa Tabip Odası Çağdaş Hekimler Grup Sözcüsü Kadir Binbaş, özel hastanede çalışan hekimlere değinerek, "Bizim bu seçim çalışmalarında fark ettiğimiz özel hastanede çalışan hekim arkadaşlarımızın çok ciddi bir sorunları var. Onlara bundan sonra daha çok yardımcı olacağız. Sözleşme dayatmaları vesaire var. Onlardan tepki ya da istek gelirse her türlü yardıma hazırız. Görülen o ki seçim atmosferinden çıkılması hekimleri çok mutlu etti, TTB'ye karşı tavırlar değişti. Biz insandan, doğadan, hekimden yana tavır alan, laik, demokratik ve bağımsız bir Tabip Odası istiyoruz" şeklinde konuştu.

"TABİP ODASI SEÇİMLERİNE BİR ŞEKİLDE MÜDAHİL OLUNDU"

Binbaş, "Tabip Odası seçimlerine sağlık bürokratları ve Sağlık Bakanı bir şekilde müdahil oldu. Bakan, 2023'ün sonunda 'sadece hekimlik derdi olanlar Tabip Odaları'na üye olmalı ve o listeler desteklenmeli' şeklinde bir açıklama yaptı. Bütün Türkiye'de Çağdaş Hekimler'in yönetim olduğu yerlerde Bakan destekli listelerin bir mücadelesi var. Bazı hastanelerde başhekim asistanları çağırıyor, bizim aleyhimize konuşma yapıyorlar. Çok üzücü şeyler. Bazı hastane yöneticileri diğer listeyi destekliyor. Kendileri kurumsal amir olmalarından dolayı oy istiyorlar. Çok doğru olmadığını düşünüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"SANAT VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİMİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Çağdaş Hekimler Grup Sözcüsü Kadir Binbaş, "İlk yılda 80-100 arasında faaliyet yürütüyoruz. Hiçbir Tabip Odası'nın yapmadığı kadar kitap çıkartıyoruz, bunun için bir ekibimiz var. Bunlara devam etmek istiyoruz. Sanat ve kültür etkinliklerimizi artıracağız. Hekim arkadaşlarımız çok yoğun, etkinliklere katılamıyorlar. Her hafta tıp eğitimi yapıyoruz. Tabip Odası'na ilişkin olumsuzluklar hakkında basın açıklaması yapıyoruz. Komisyonlarımız düzenli bir şekilde çalışıyor. Rutin çalışmalarımıza devam edeceğiz ve katılımı artırmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.18 15:15 - Son Güncellenme: 2024.04.18 15:24 - MERVE DENİZ EKİCİ
A