BRÜKSEL'DE AMACIMIZA ULAŞTIK

BRÜKSEL'DE AMACIMIZA ULAŞTIK

Brüksel'de Bursa Günleri'ni düzenleyerek Türkiye'de bir ilke imza atan Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Avrupa'nın kalbi Brüksel'de dev bir organizasyona imza attık, yola çıkarken koyduğumuz hedeflere ulaştık" dedi

2011.02.05 18:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
BRÜKSEL'DE AMACIMIZA ULAŞTIK

"Brüksel'de Bursa Günleri" nin yerel ve ulusal düzeyde yankıları sürerken, bu dev etkinliğin mimarı Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar organizasyonun amacına ulaşıp ulaşmadığını değerlendirdi. Uzun bir alt yapı çalışmasının ardından kolları sıvadıklarını açıklayan Dündar "Bir sene öncesinden başladığımız çalışmaların meyvesini aldık, hiçbir sorun yaşamadan, etkinliğimizi hakkını vererek tamamladık" dedi.

TANITIM ATAĞI DEVAM ETMELİ
Tarihi, kültürü ve doğasıyla bir turizm cenneti olan Bursa için önemli bir adım attıklarını söyleyen Başkan Dündar "Güzel kentimiz için Avrupa'nın başkentinde bizler önemli bir çalışmaya imza attık. Bursa için büyük önem taşıyan bu tanıtım atağının başka kurumlara da örnek olmasını diliyorum" dedi.
Tanıtım anlamında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Dündar, "Bursamızın hak ettiği değere ulaşması için sorumluların taşın altına elini koyması gerekiyor" diye konuştu. Mustafa Dündar "Biz bir kapı açtık, bundan sonra kentimizin adına gerek iş adamları gerek siyasiler gibi farklı gruplar bu kapıdan ne kadar çok geçerse ve tanıtım atağını sürdürürse o kadar mutlu oluruz" dedi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Türkiye'nin sadece Ankara ve İstanbul'dan ibaret olmadığını ifade eden Başkan Dündar, "Bursa olarak Avrupa'da sesimizi duyurmak istedik amacımıza ulaştık" dedi. "Avrupa Birliği sürecinde ilk defa yerel düzeyde yapılan en kapsamlı etkinliğe ev sahipliği yaptık" diyen Dündar AB müzakerelerinde en geniş kapsamın yerel konulardan oluştuğuna dikkat çekti. Dündar "AB sürecinin yüzde yetmişi yereli ilgilendiriyor ancak görüşmeler Ankara-Brüksel arasında geçiyor. Bizler de bu sürece katkı koymak sesimizi duyurmak istedik" dedi.

EZBER BOZDUK
"Bizler Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'nin farklı bir sesi olduk ve yerel yönetimler olarak bizler de varız dedik. AB'nin ezberini bozduk böylece tabanın sesini duyurmuş olduk" diyen Başkan Dündar "Organizasyonun iki boyutu vardı biri siyasi diğeri Bursa'nın tanıtım boyutu. Sonuca baktığımızda her iki konuda da ciddi katkı sağlayacak adım attığımızı görüyoruz" dedi.
 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.02.05 18:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A