"Broker ve dealerlar istikrar için tehdit"
Boston FED Başkanı Eric Rosengren broker-dealerlara büyük ölçüde dokunulmadığını istikrar için tehdit yarattıklarını belirtti.
2013.04.18 08:48 - Son Güncellenme: 2013.04.18 08:48 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Boston FED Başkanı Eric Rosengren, finansal düzenleme-denetim sisteminde yapılan son reformlarda, Wall Street'teki broker-dealerlara büyük ölçüde dokunulmadığını ve bunların finansal istikrar için birin tehdit olmaya devam ettiklerini söyledi.
Rosengren, "İflas geçmişmerine ve önemli devlet desteğine ihtiyaç duymuş olmalarnına rağmen broker-dealerların borç ödeme yeterliliklerine ilişkin zorunluluklarda çok az şey değişti. Statükonun devam etmesi ciddi finansal istikrar riski yaratıyor. Broker-dealerlardan, mevduat kurumlarına göre ciddi şekilde daha yüksek sermaye tutmaları istenmeli" diye konuştu.