Brezilya hayalimiz bitti

Brezilya hayalimiz bitti

A Milli Takımın mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Macaristan maçı kabus gibi geçti, Brezilya hayalleri başlamadan bitti.

2012.10.16 21:27 - Son Güncellenme: 2012.10.16 23:20 - Spor
A
Brezilya hayalimiz bitti

Macaristan'a 3-1 yenilen Ay yıldızlar için Güney Amerika yolu neredeyse kapandı, gruptan çıkmamız artık mucizelere kaldı...

 

2014 Dünya Kupası D Grubu maçında Türkiye, Macaristan'a deplasmanda 3-1 mağluo oldu. Bu sonucun ardından Milli takımın grup lideri Hollanda ile arasındaki fark 9'a çıktı, 2. sırada yer alan Macaristan ve Romanya ile de puan farkı 6...

Abdullah Avcı, Romanya maçında Burak, Selçuk, Mehmet Topal, Gökhan ve Arda'dan faydalanamazken, 11'de Nuri, Caner, Tunay, Egemen, Mehmet Ekici ve Mevlüt gibi isimlere şans tanıdı. lk üç maçta 2 galibiyet alan Macarsitan'da da önemli isimler 11'de yer almadı. Estonya karşısında sarı kart gören defansın başarılı ismi Roland Juhasz ve takımın yıldızı Balasz Dzsudzsak cezasıyla nedeniyle ekibimize karşı forma giymedi.

Grupta ilk 3 maçta bekleneni veremeyen A Milliler, Macaristan karşısımda maça diğer maçların aksine iyi başladı. Caner, Nuri ve Emre üçlüsünün sorumluluk almasıyla Macar kalesine akın akın geldi. Bu akınların sonucunda 22. dakikada Caner'in soldan yaptığı düzgün ortaya iyi vuran Mevlüt Milliler'i öne geçirdi. Ancak 31. dakikada her şey istediğimiz gibi giderken topu ağlarımızda gördük. Sol kanatta topla buluşan Vladimir Koman'ın orta şut karışımı vuruşunda top kaleci Volkan Demirel'in dizinden sekip ağlarla buluştu.

İlk yarının kalan dakikalarında rakibimiz biraz daha baskılı oynasa da başka gol olmadı ve ilk 45 dakika 1-1'lik skorla geçildi.

İkinci yarı Abdullah Avcı ilk yarıda varlığı ile yokluğu belli olmayan Tunay'ı oyunda çıkarırken yerine Aydın Yılmaz'ı dahil etti. Maalesef ilk yarının ilk 10 dakikası kabus gibi üstümüze çöktü. 50. dakikada ceza yayından gelen pasla ceza sahası sol çizgisine gelen Kadar, arka direğe yerden gönderdi topu ve Szalai topu ağlara gönderdi. Macaristan 2-1 öne geçti. Bu golden bir kaç dakika sonra Hamit'in rakibini ceza alanında düşürmesi sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Gera top ile Volkan'ı ayrı köşelere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve milli takımız maçtan 3-1 mağlup ayrıldı..
 

MACARİSTAN-TÜRKİYE: 3-1
STAT: Ferenc Puskas
HAKEM: Daniele Orsato

MACARİSTAN: Bogdan, Vancak, Korcsmar, Meszaros, Kadar Tamas, Varga, Elek(Dk. 46 Patkai) , Zoltan Gera, Hafnal Tamas, Koman Vladimir, Szalai

TEKNİK DİREKTÖR: Sandor Egervari

TÜRKİYE: Volkan, Hamit, Ömer, Egemen, Hasan Ali, Nuri, Emre, Tunay(Dk. 46 Aydın), Mehmet Ekici, Caner, Mevlüt
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GOLLER: Dk. 22 Mevlüt, Dk. 31 Koman ve Dk. 50 Szalai, Dk. 57 Gera (P)
SARI KARTLAR: Dk. 31 Caner, Dk. 52 Patkai, Dk. 57 Hamit

MAÇTAN DAKİKALAR
İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın son düdüğü çalıyor.

Hakem karşılaşmaya 4 dakika ilave etti.

89' Mevlüt Erdinç ceza yayı üzerinden vuruyor fakat savunmaya çarpan top hız kaybedip kaleci Adam Bogdan'da kalıyor.

85' Ceza sahası içi sol çaprazdan Sercan Sararer'in ortasında savunma kafayı vuruyor. Savunmadan seken topu takip eden Nuri Şahin kafayla topu içeri dolduruyor ancak Umut Bulut topa yükselirken rakibine faul yapıyor.

83' Adam Szalai, Ömer Toprak tarafından düşürülüyor ve hakem pozisyonda faul olduğunu belirtiyor. Serbest vuruşta topun başına geçen Mate Patkai ortasını yapıyor, herkesi aşan top doğrudan auta gidiyor.

78' Sol kanattan Sercan Sararer'in kullandığı köşe vuruşunda kaleci Adam Bogdan topu elinden kaçırıyor fakat daha sonrasında çizgi üzerinde yeniden topa sahip oluyor.

71' Caner Erkin'in arapasında ceza sahası içinde topla buluşan Aydın Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekiyor fakat kaleci Adam Bogdan ayaklarıyla topu çelmeyi başarıyor.

64' Milli takımımızda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mehmet Ekici'nin yerine Sercan Sararer oyuna dahil oluyor.

63' Emre Belözoğlu'nun pasında topla buluşan Caner Erkin yerden ortalıyor, savunma topu penaltı noktası üzerinde karşılıyor.

60' Sağ kanattan atağı sürükleyen Hamit Altıntop çizgiye kadar inip ortalıyor fakat savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

58' GOL... Zoltan Gera, top ile kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor.

57' Hamit Altıntop, ceza sahası içinde Vladimir Koman'ı düşürüyor ve hakem tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

52' Mate Patkai, orta alanda Mehmet Ekici'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

50' GOL... Sol taraftan ceza sahasına giren Tamas Kadar yerden arka direğe ortalıyor, Adam Szalai'nin gelişine vuruşunda top filelerimize gidiyor.

46' Karşılşamanın ikinci yarısı başlarken her iki takım da oyuncu değişikliği yapıyor. Milli takımımızda Aydın Yılmaz oyuna girerken Tunay Torun oyundan alınıyor. Macaristan'da ise Akos Elek oyundan çıkarken Mate Patkai oyuna dahil oluyor.

İkinci yarı başladı.


İLK YARI

İlk yarı 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın ilk yarısına 2 dakika ilave edildi.

40' Sol kanattan Tamas Hajnal'ın kullandığı köşe vuruşunda altıpas çizgisine yakın bir noktada Zsolt Korcsmár'ın kafa vuruşunda top üstten auta gidiyor.

39' Sol kanattan gelişen Macaristan atağında rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına sokulan Adam Szalai ortasını yapıyor, Zoltan Gera'dan önce son anda Emre Belözoğlu kafayı vuruyor ve topu kornere gönderiyor.

35' Sol kanattan Vladimir Koman'ın ortasında ceza sahası içinde Volkan Demirel'den önce topa dokunan Adam Szalai topu ağlara gönderiyor.

31' GOL... Macaristan Szalai'nin golüyle beraberliği sağladı. Sol kanattan Vladimir Koman'ın ortasında ceza sahası içinde Volkan Demirel'den önce topa dokunan Adam Szalai topu ağlara gönderiyor.

25' Sağ kanatta topla buluşan Tunay Torun'un ortasında Macaristan savunması topu kafayla karşılayarak tehlike bölgesinden uzaklaştırıyor.

22' GOOOLLL... Millilerimiz Mevlüt'ün golüyle 1-0 öne geçti. Caner'in yerden pasında Mevlüt topa gelişine vurdu, kaleciye de çarpan top ağlarla buluştu

18' Mehmet Ekinci uzaktan kaleyi yokladı, top kaleci Bogdan'da kaldı

16' Akos Elek orta alanda Emre Belözoğlu'na yaptığı faul sonrası hakem Daniele Orsato tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

9' Serbest vuruşta topun başına geçen Hamit Altıntop'un sert şutunda top az farkla üstten auta gidiyor.

8' Nuri Şahin, Zsolt Korcsmár'ın müdahalesiyle yerde kalıyor. Milli takımımız rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullanacak.

3' Nuri Şahin'in uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Mevlüt Erdinç pasını vermek istiyor ancak savunma topa ayak koyuyor ve top kornere çıkıyor.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.10.16 21:27 - Son Güncellenme: 2012.10.16 23:20 - Alican Özbay
A