Bozdağ: Terörü Övenlerin eylemleri hukukumuza göre...

Bozdağ: Terörü Övenlerin eylemleri hukukumuza göre...

Adalet Bakanı Bozdağ: "Terörü, terör örgütlerini, teröristleri ve terör eylemlerini övenlerin ve destekleyenlerin eylemleri hukukumuza göre suçtur. Cumhuriyet savcılarının görevi suçları soruşturmak, deliller suçun işlendiğine dair yeterli şüphe doğurduğu takdirde kamu davası açmaktır"

2017.01.01 21:25 - Son Güncellenme: 2017.01.01 21:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bozdağ: Terörü Övenlerin eylemleri hukukumuza göre...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terörü, terör örgütlerini,  teröristleri ve terör eylemlerini övenlerin ve destekleyenlerin eylemlerinin suç  olduğunu vurgulayarak, cumhuriyet savcılarının görevinin suçları soruşturmak ve  deliller suçun işlendiğine dair yeterli şüphe doğurduğu takdirde kamu davası  açmak olduğunu belirtti. 

Bozdağ, Twitter hesabında, terör saldırılarının ardından yapılan yorum  ve paylaşımlara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü kurma/yönetme, terör örgütü üyeliği, terör örgütüne üye  olmamakla beraber terör örgütü adına suç işleme, suçu ve suçluyu övme, terörün ve  terör örgütünün propagandasını yapma, suç işlemeye ve kanunlara uymamaya tahrik,  halk arasında korku ve panik yaratarak tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve  aşağılama, nefret ve ayrımcılık, hukukumuza göre suçtur ve cezai müeyyidesi  vardır. Terör saldırıları öncesi ve sonrası; yazdıkları, yorumları, söyledikleri  ve sosyal medya hesaplarındaki mesajlarıyla... Terörü, terör örgütlerini,  teröristleri ve terör eylemlerini övenlerin ve destekleyenlerin eylemleri,  hukukumuza göre suçtur. Cumhuriyet savcılarının görevi, suçları soruşturmak,  deliller suçun işlendiğine dair yeterli şüphe doğurduğu takdirde kamu davası  açmaktır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.01.01 21:25 - Son Güncellenme: 2017.01.01 21:36 - HABER MERKEZİ
A