Bozdağ: 35'inci madde ekimde değişecek

Bozdağ: 35'inci madde ekimde değişecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesinin değiştirilmesini içeren tasarının, Ekim ayında yasalaşacağını belirtti.

2013.06.29 10:01 - Son Güncellenme: 2013.06.29 10:01 - Siyaset
A
Bozdağ: 35'inci madde ekimde değişecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesinin değiştirilmesini içeren tasarının, Ekim ayında yasalaşacağını belirterek, "Önemli olan doğru adımı doğru zamanda atmaktır. Geçmişte bu konuların tartışması yapılamıyordu. Türkiye artık bunun geç kaldığını, söyleyecek noktaya gelmiştir" dedi. Çözüm süreci ile ilgili de terör örgütünün henüz sınır dışına çıkışı tamamlamadığını ifade eden Bozdağ, çekilmenin ardından ikinci aşamaya geçileceğini vurguladı. aHaber'in konuğu olan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gündeme ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Türkiye topraklarını terk süreci henüz tamamlanmış değil. Teröristlerin tamamen ülke topraklarını terk etmesinin ardından yeni bir aşamaya geçilecek.

Öcalan'ın hapis şartlarında geçmişten bu yana bir takım iyileştirmeler yapıldı. Şu anda yeni bir iyileştirme çalışması söz konusu değil. Bir affın söz konusu olmayacağını müteaddit kereler ifade ettik.

Terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine yönelik operasyonla ilgili güvenlik zafiyeti söz konusu değil. Gerekli müdahaleler yapılmıştır.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.29 10:01 - Son Güncellenme: 2013.06.29 10:01 - boş7
A