Bozbey Minareliçavuş'ta vatandaşla buluştu

Bozbey Minareliçavuş'ta vatandaşla buluştu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Minareliçavuş Mahallesi'nde halkla bir araya gelerek taleplere kulak verdi. Vatandaşlardan Mahalle Komitelerine sahip çıkmalarını isteyen Başkan Mustafa Bozbey, bölgede yapılacak olan çocuk parkı ve pazaryerinin yakın zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

2011.12.23 12:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bozbey Minareliçavuş'ta vatandaşla buluştu

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Minareliçavuş Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıya bölge halkı büyük ilgi gösterdi.
Nilüfer'deki tüm mahallelere gereken hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, "Bu mahallemiz sanayinin arasında kaybolmuş ve ihtiyaçları çok olan bir bölge. Bu olay sorunları biraz daha arttırmakta. Belediye olarak burada önemli hizmetleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ancak sizlerden bölgesine sahip çıkan bir anlayış bekliyoruz. Sizlere bir örgütlenme modeli sunduk. Demokrasi anlayışının tabandan gelişerek yerleşeceğine inanıyoruz. Mahalle Komiteleri yapısına çok önem veriyoruz. Sizlerde fikir üretin ve önceliklerinizi belirleyin. Mahalle Komitelerine sahip çıkın. Bu bölgeye de 36 bin liralık bir pay verdik. Mahalle Komitesi bu payı kullanacağı yeri belirleyecek, bizde isteneni imkanlar ölçüsünde yapacağız. Buraya sizler sahip çıkarsanız sorunlar daha çabuk çözülür" dedi.
Mahalle halkının başta asfalt payları, imar durumu, ulaşım olmak üzere diğer sorularını da dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, " Bizler alt yapı hizmetlerinin tamamlanmadığı yerde asfalt yapmak istemiyoruz. Çünkü kesilen ve kazılan asfaltlar sonucu çalışmalarımız boşa gidiyor. Asfalt paylarıyla ilgili olarak kanunun hükmettiği şekilde hareket ediyoruz. Sizlerin konut beyanına göre ödenecek pay ortaya çıkıyor. Burası konut yoğunluğu olan bir bölge ve yeşil alan, kamu alanları yetersiz. Buradaki katsayı yüksek olduğu için imar durumu ona göre şekilleniyor. Ulaşım, sağlık ve baz istasyonları gibi bizim insiyatifimiz dışında olan konularda da takipçi olacağız" diye konuştu. 
Pazar yeri ve çocuk parkıyla ilgili çalışmalara da değinen Bozbey, "54 esnafın faaliyet göstereceği pazar yerinin projesi tamamlandı ihalesini yapacağız. Çocuk parkının da ihalesi yapıldı ve yakın zamanda çalışmalar başlayacak. Bu iki projede bölgeye hem farklı bir görüntü katacak hem de ihtiyaçlara cevap verecek" şeklinde konuştu. 
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.12.23 12:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A