Boston saldırısı zanlısı defnedildi

Boston saldırısı zanlısı defnedildi

Saldırının zanlısı Tamerlan Tsarnaev'in cenazesi defnedildi.

2013.05.09 18:37 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:38 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Boston saldırısı zanlısı defnedildi

 



ABD'nin Boston kentinde 14 Nisan'da düzenlenen maratonda meydana gelen bombalı saldırının zanlılarından Tamerlan Tsarnaev'in cenazesi, belirtilmeyen bir yere defnedildi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, uzun süredir mezar yeri bulunamayan ve bir cenaze hizmetleri şirketinde bekletilen Tamerlan Tsarnaev'in cenazesi için, "cesaretli ve merhametli bir bireyin" yardımıyla yer bulundu.

Zanlının cenazesinin şehrin dışında bir yere gömüldüğünü bildiren polis yetkilileri, adres hakkında ayrıntı vermedi.

Cenazenin tutulduğu şirketin yöneticisi Peter Stefan, daha önce yaptığı açıklamada, Massachusetts'teki hiçbir mezarlığın Tsarnaev'in cenazesini istemediğini, cenazeyle ilgilenmelerinden ötürü de şirketinin çok sayıda tehdit telefonu aldığını belirtmişti.

Worcester Polis Şefi Gary Gemme de dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Massachusetts halkına seslenerek, zanlı için mezar yeri gösterilmesini istemiş ve "Biz barbar değiliz, ölüleri gömeriz" demişti.

Boston'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Tamerlan Tsarnaev, 19 Nisan'da polis ile girdiği çatışmada öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralı olarak yakalanmıştı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 18:37 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:38 - HABER MERKEZİ
A