Boston Dynamics'in yeni robotu araçları çekebiliyor!

Boston Dynamics'in yeni robotu araçları çekebiliyor!

Sık sık geliştirdiği robot teknolojileriyle karşımıza çıkan Boston Dynamics, bu sefer de her zaman olduğu gibi dikkat çeken bir robotla karşımıza çıkıyor. SpotMini adındaki bu robotun en büyük özelliği, araç çekebilmesi oluyor.

2019.04.17 12:18 - Son Güncellenme: 2019.04.17 12:18 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Boston Dynamics'in yeni robotu araçları çekebiliyor!

SpotMini 14 kilogram taşıyabiliyor!

Boston Dynamics tarafından paylaşılan videoda bu robotlardan oluşan bir sürü, büyük bir tırı -vitesi boştayken- rahat bir şekilde çekebiliyor. Açıklanan teknik verilere göre ise bu robotlardan her biri kendisinin yarısı kadar ağırlığını çekebiliyor.

Ayrıca 84 santimetre boyutunda, yani neredeyse bir köpek kadar, uzunluğa sahip olan robot, tam bir şarj ile 90 dakika boyunca çalışabiliyor.

Her geçen gün gelişen bu robotlar, yakın zamanda iş amaçlı da kullanılabilir. Örnek vermek gerekirse SpotMini'ler ile araç çekme hizmeti verilme ihtimali epey bir yüksek gözüküyor. Ayrıca robotlarına her geçen gün yeni özellikler kazandıran Boston Dynamics, geliştirdiği tüm bu özelliklerin bir arada bulunduğu robot ile oldukça insansı bir robot karşımıza çıkarabilir.

Tabii bu ürünün henüz satışa sunulup sunulmayacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak SpotMini'nin son kullanıcı ürünü olması beklenmiyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.04.17 12:18 - Son Güncellenme: 2019.04.17 12:18 - HABER MERKEZİ
A