Bosphorus Cup Heyecanı Başlıyor!

Bosphorus Cup Heyecanı Başlıyor!

Denizdeki en önemli yarış organizasyonlarından biri olan ve 12 yıldır gerçekleştirilen American Express Sailing Regatta Mayıs'ta başlıyor.

2013.04.17 12:17 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:17 - Spor
A
Bosphorus Cup Heyecanı Başlıyor!

Denizdeki en önemli yarış organizasyonlarından biri olan ve 12 yıldır gerçekleştirilen American Express Sailing Regatta Mayıs'ta başlıyor. Org Sports tarafından, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonu ile gerçekleşecek olan serinin ilk etabı American Express Bosphorus Cup, 30 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde yarışılacak.

30 Mayıs Perşembe günü, saat 16:30'da antrenman yarışı ile başlayacak olan American Express Bosphorus Cup, bu sene de üç günlük bir seriden oluşuyor. Tekneler ve ekipler üç gün boyunca kıyasıya yarışırken, deniz ve yelken tutkunları ise bu heyecana kıyıdan eşlik edecekler. 31 Mayıs Cuma günü Caddebostan'dan yarışılırken, 1 Haziran Cumartesi günü Dolmabahçe Sarayı ile Anadolu Hisarı arasında yapılacak olan boğaz etabı; muhteşem bir boğaz manzarası eşliğinde çekişmeli mücadelelere tanık olacak. American Express Bosphorus Cup 2 Haziran Pazar günü Caddebostan etabıyla sona erecek.

İstanbullulara, boğazın benzersiz manzarası eşliğinde heyecan dolu bir hafta sonu yaşatacak olan bu yarışı yaz boyunca, 20-21 Temmuz'da American Express Turgutreis Cup ve 7-8 Eylül'de American Express Göcek Cup yarışları takip edecek. American Express Sailing Regatta'da bu sene, bu üç yarışta birinci olan takımlar, dünya yelken camiasının heyecanla takip ettiği üç farklı yarışa katılma hakkı kazanacak.

American Express Bosphorus Cup kazananı 27 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında, İspanya Kralı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Copa del Rey, Palma'da yarışırken; American Express Turgutreis Cup kazananı 26 Ağustos-1 Eylül, tarihleri arasında X35 Dünya Şampiyonası Malmö'de yelken açacak.  American Express Göcek Cup kazananı ise 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında, yaklaşık 300 teknenin katıldığı ve 3.000 yelkencinin yarıştığı Les Voiles de Saint-Tropez'de gerçekleşecek yelken yarışlarında yabancı rakiplerine karşı kıyasıya mücadele edecek.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.04.17 12:17 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:17 - Yağmur
A