"Bosna'daki gelişmeler memnuniyet verici'

"Bosna'daki gelişmeler memnuniyet verici'

Bosna Hersek'in Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç ve beraberindeki heyeti kabul eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, savaş sonrası Bosna'nın yerel ve genel yönetimde gösterdiği başarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

2013.04.05 10:01 - Son Güncellenme: 2013.04.05 10:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Bosna'daki gelişmeler memnuniyet verici'

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Visoko Belediye Başkanı Amra Babıç, Ze-Do Kantonu Tarım Bakan Yardımcısı Mirzeta Dzonlagıç, Bosna Hersek Partisi Visoko İl Başkanı Vahid Heço ve  Demokratik Eylem Partisi Visoko İl Başkanı Halim Zukıç'in yer aldığı heyeti makamında ağırlayan Başkan Dündar, Osmangazi'nin, Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu yer olduğunu söyledi. Büyük bir soykırımın yaşandığı, dünya tarihinde utançla hatırlanacak bir savaştan çıkan Bosna'nın, savaş sonrası gösterdiği gelişmenin son derece mutluluk verici olduğunu söyleyen Başkan Dündar, "Osmangazi, kökleri Balkanlara dayanan ve birçoğunun birinci derece akrabalık bağları halen devam eden çok sayıda vatandaşımızın yaşadığı bir kent. Bu yönüyle birbirimize çok benziyoruz. Son yıllarda Bosna'nın gösterdiği gelişme bizleri de mutlu ediyor. Sayın Başkan Babiç'in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Son derece başarılı çalışmalara imza atıyor. Gerek yerel, gerek genel yönetim anlamındaki başarılı çalışmaları ile daha güçlü bir yere sahip olacaklar. Bizlerde kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.


Visoko Belediye Başkanı Bayan Amra Babiç de, Osmangazi'nin Visoko ile büyük benzerlikler taşıdığını ifade etti. Babiç, "Visoko, Osmangazi'nin küçük bir kopyası gibi. 50 bin nüfusa sahip. Ancak, Bosna'nın kalbinin attığı bir şehirdir. Tarihi geçmişi, en az Osmangazi kadar eski, kral mezarlarının bulunduğu tarihi bir şehir. Karşılıklı ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Bunun için, iş adamlarından oluşan kalabalık bir heyet ile Bursa'ya bir ziyaret gerçekleştirdik. Bizlere sıcak şekilde ağırlayan sayın başkana teşekkür ediyorum" dedi.  Ziyaretin ardından Başkan Dündar, konuk belediye başkanı Amra Babıç'e Bursa bıçağı ve İznik çinisi hediye ederken, Babiç de Dündar'a Visoko Belediyesi'nin arması ile Bosna Hersek'i konu alan fotoğraf kartlarını hediye etti.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.05 10:01 - Son Güncellenme: 2013.04.05 10:02 - HABER MERKEZİ
A