Boşanma nedeni 'Facebook'

Boşanma nedeni 'Facebook'

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi facebookun boşanma davası dosyalarında gerekçe olarak gösterilme oranı hızla yükseliyor.

2012.01.01 12:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Boşanma nedeni 'Facebook'

İngiltere merkezli bir hukuk sitesi olan 'Divorce Online'ın yaptığı araştırmaya göre, son iki yılda açılan davalarda facebook'un ayrılık nedenleri arasında yüzde 50 oranında daha fazla yer aldığı ortaya kondu. Son bir yılda davranışa bağlı geçimsizlik yüzünden açılan 5 bin boşanma davası dosyasında ise, facebook yüzde 33 oranında gösterilen sebeplerden biri oldu.

Hukukçular bu durumun yaşanmasının sebebini, facebook'un iletişimin en kolay yolu olmasına bağlıyor. Sitenin idari müdürü Mark Kennan, eski sevgili veya eşlere ulaşmaya olanak sağlayan facebook'un çiftler arasında çok sık sorun haline gelmeye başladığını açıkladı. İnternetten flört etmenin sorun olarak görülmemesi, çiftlerde güven sorunu oluşturan bir başka önemli ayrılık faktörü haline geldi. Öte yandan, farklı nedenlerle boşanma aşamasına gelen çiftlerin facebook hareketleri de dava dosyalarında kanıt olarak kullanılması nedeniyle Kennan, bu süreçteki eşleri dikkatli olmaları için uyardı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.01 12:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A