Boş kağıda imza attı! 7 yıldır emekli maaşını alamıyor
Bursa'da yaşayan Seyit Ahmet Cıbır 2017 yılında borç aldığı 10 bin lira yüzünde 7 yıldır emekli maaşını alamadığını iddia ediyor. İzmir'de Celal ve Talat adlı kişilerin kendisine zorla boş kağıt imzalattığını söyleyen Cıbır, komşularının yardımıyla geçindiğini, faturaları ödeyemediği için elektrik, su ve doğalgazının olmadığını ifade etti.
2022.12.21 10:13 - Son Güncellenme: 2022.12.21 10:35 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Boş kağıda imza attı! 7 yıldır emekli maaşını alamıyor
MEMET CAN YEŞİLBAŞ - HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN
2017 yılında 10 bin lira olarak aldığı borç yüzünden 7 yıldır emekli maaşını alamadığını iddia eden Seyit Ahmet Cıbır, mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.
Tefeci olduğunu iddia ettiği kişilerden borçlarını ödemek için 10 bin lira alan Seyit Ahmet Cıbır, 7 bin 500 lira olan emekli maaşını alamıyor. 78 yaşında olan ve komşularının yardımlarıyla geçimini sağlayan Ahmet Cıbır, kendi çabalarıyla ilgili kurumlara ulaşmaya çalışıyor ancak yönlendiren bir yakını olmayınca işlemleri hep yarıda kalıyor. Yargıtay kararına göre ise borçlunun emekli maaşının haczedilebilmesi için borçlunun rızasının alınması gerekiyor. Borçlu emekli maaşının haczine rıza göstermediği halde maaşı haczedilirse, şikayet yoluyla yapılan kesinti kendisine iade edilebiliyor.

"TEHDİT EDİLDİM"
2017 yılında tefeciden borç aldığını iddia eden 78 yaşındaki Seyit Ahmet Cıbır, "Celal ve Talat'tan 10 bin lira borç para aldım. Kendileri tefeciymiş zorla boş kağıda imza attırdılar. İmza atmak istemeyince de beni tehdit ettiler. Aldığım parayla mahalledeki borçlarımı ödedim. Borcumu 100 bin liraya çıkarmışlar. Postane icraya kesildiğini söylüyor. Maaşım kesilmesin istiyorum" diye konuştu.