Borsada yeni rekor!

Borsada yeni rekor!

Borsa İstanbul (BIST) Türkiye'nin not artışına yönelik beklentilerin artmasıyla yeni güniçi rekorunu kırdı. En son Ocak ayında ayında 86 bin 757 seviyesini görerek tarihinin en yükseğini gören BIST 100, bugün de yüzde 1.7'i bulan primle 87 bin 500 puana çıktı ve rekorunu yeniledi.

2013.05.02 10:38 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:16 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Borsada yeni rekor!

 

BIST 100 endeksi en yüksek 87.500 puanı görürken, endeksin lokomotifi olan banka hisselerinin yükselişi yüzde 2'ye yaklaştı.

 

Borsadaki yükselişi değerlendiren Global Yatırım Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, Türkiye için dış şartların avantaj sağladığını ve bunun not artışı ihtimalini yükselttiğin, borsanın da bu gelişmeleri fiyatladığını söyledi.

 

HEDEF 90 BİN SEVİYESİ

 

Uskuay, borsada şu anda ilk hareketin psikolojik seviye olan 90 bin olduğunu not artışı gelmesi ve dışarda Türkiye lehine olan dengesizliğin bozulmaması durumunda 100 bin puan seviyesinin konuşulabileceğine dikkat çekti.

 

Uskuay şöyle konuştu: "Dışarıda Türkiye için riskleri bertaraf edecek bir konjonktür var. Tüketim malları ithalatı artmasına rağmen dışardaki talep azlığı nedeniyle yatırım malları ithalat maliyeti azalıyor. Bu cari açık sorunu olan Türkiye için dengeleyici bir durum. Diğer taraftan enflasyon tarafında gıda fiyatları artmasına rağmen enerji fiyatları düşüyor. Bu da enflasyon tarafında dengeleyici bir etki yapıyor. Ayrıca yurtdışındaki düşük faiz ortamı da devam ediyor. Bunlar üst üste konduğunda Türkiye, mevcut koşullarda yatırım yapılabilir olmayı hak ediyor ve bu da not artırımı beklentisini artırıyor."

 

Uskuay, Moody's'in son not artışını geçen yıl Haziran ayında yaptığını ve bu değerlendirmelerin 6 aylık periyodlarda gerçekleştirildiğini de hatırlatarak olası bir not artışı olacaksa bunun tarihinin yaklaştığını da vurguladı.

 

Uskuay borsada yükselişin devam etmesi durumunda oluşabilecek seviyeler için ise şunları söyledi: "Temel anlamda 92 bin 500 seviyesini bekiyoruz. 90 bin psikolojik olarak izlenecek. Not artırmını görmeden bir şey söylemek erken anca not artışı olursa ve mevcut dış dengesizlikler Türkiye lehine devam ederse 100 bin puan seviyesi konuşulabilir."

 

 

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.02 10:38 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:16 - HABER MERKEZİ
A