'Borsa İstanbul' üzerinde mutabık kalındı

'Borsa İstanbul' üzerinde mutabık kalındı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın resmi sitesinde, Borsa İstanbul Anonim Şirketi'nin kısaltılmış ticaret unvanıyla ilgili çıkan haberler hakkında bir basın duyurusu yayımlandı.

2013.02.21 14:20 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:20 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
'Borsa İstanbul' üzerinde mutabık kalındı

İMKB'den yapılan duyuruda şu ayrıntılara yer verildi:
  
"Bugün (21 Şubat 2013) bazı basın-yayın organlarında yer alan ve Borsa İstanbul Anonim Şirketi'nin ticaret unvanının kısaltılmış kullanımı hakkında Sermaye Piyasası Kurulumuz ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası arasında görüş ayrılığı olduğu izlenimi uyandıran haberler gerçeği yansıtmamakta, duyuru metninde şirketin ticaret unvanı ile yayımlanacak borsa endekslerinin etiketlerinin karıştırılmış olmasından kaynaklanmaktadır.
  
30 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (Kanun)'nun 138 inci maddesiyle, borsacılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Borsa İstanbul Anonim Şirketi unvanıyla bir anonim şirket kurulmuştur. Borsa İstanbul A.Ş.'nin esas sözleşmesinin, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanarak ilgili Bakanın onayını müteakip Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde tescil olunacağı da aynı maddede yer almaktadır.
  
Uluslararası platformlarda İMKB'nin ismi İngilizce tercümesiyle "Istanbul Stock Exchange" olarak veya ISE kısaltmasıyla kullanılagelmiştir. Hatta bu sebeple, ticari bir ürün olan ve marka ismiyle anılması gereken İMKB endekslerinin bile yer yer "ISE" etiketiyle kullanıldığı gözlenmiştir. Bu durumun yarattığı olumsuzluklar da dikkate alınarak ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi vizyonumuza uygun olarak yeni borsa ile ilgili çalışmalar sırasında uluslararası kullanıma da uygun olan "Borsa İstanbul" ismi üzerinde mutabık kalınmış ve yurt dışında da Borsa İstanbul isminin öne çıkarılması şeklinde bir politika benimsenmiştir. Öte yandan Türkiye'de kurulmuş ve Türk Ticaret Kanunu genel hükümlerine tabi diğer şirketlerimizde olduğu gibi Borsa İstanbul A.Ş.'nin ticaret unvanı yurt içinde kuşkusuz BİAŞ olarak kullanılacaktır. Yurt içinde ve dışında halen İMKB unvanıyla sunulmakta olan endekslerin ve Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yayımlanacak diğer ürünlerin hangi etiketle veya kısaltmayla sunulacağına ilişkin çalışmalar devam ise etmekte olup ayrıntılar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.
  
Sermaye piyasalarımızın ve bu kapsamda borsacılık faaliyetlerinin de düzenleyici ve denetleyici otoritesi olan SPK ile Borsamız arasında herhangi bir surette aykırılık olamayacağını, sermaye piyasalarımızın ve Türkiye ekonomisinin daha da gelişmesi istikametinde SPK ile her zaman uyum içinde çalıştığımızı bu vesileyle bir kere daha kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.02.21 14:20 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:20 - HABER MERKEZİ
A