Borsa İstanbul'da yaşanan çöküşün faturası belli oldu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 106 kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrasında Borsa İstanbul'daki kayıp gün sonunda yüzde 8.7'yi bulmuştu. Zararın faturası 1 trilyon TL oldu.
2025.03.20 13:17 - Son Güncellenme: 2025.03.20 13:22 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Patronlar Dünyası'nın haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 106 kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrasında piyasalar karışmıştı. Borsa İstanbul dün iki kez devre kesti ve günü yüzde 8.7 düştü. Dolar gün içinde 41.5 TL, euro ise 45 TL'ye kadar yükselerek rekor kırdı.
Birçok hisse taban fiyattan günü kapattı. Bugün ise dünkü sert düşüşün ardından tepki alımları ağırlıkta. Gelen alımlarla endeks yeniden 10 bin puanın üzerine çıktı.
Ancak kurlarda yaşanan yükselişin ardından enflasyon beklentilerinin yükselmesi faiz indiriminde frene basabileceği yorumlarını artırması bankacılık hisselerinde satış baskısının sürmesine neden oluyor.
Tüm bu yaşananların ardından piyasalarda dün yaşanan depremin hasar kaydı da ortaya çıktı. 10 milyar dolar civarı yabancı çıkışından bahsedilirken Borsa İstanbul'daki şirketlerin piyasa değerinde yaklaşık 1 trilyon TL'lik erime oldu.
Önceki gün 12 trilyon TL seviyesinde olan borsadaki şirketlerin piyasa değeri dün 10 trilyon 982 milyar TL'ye düştü. Dolar bazında yaşanan erime ise 38 milyar dolar olarak hesaplandı.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:13
-
03:22
-
02:49
-
30:55
-
09:28
En Çok Okunanlar
- Bursa yine sallandı! Sabah saatlerinde...
- Bursa'nın ünlü döner markası iflasın...
- Marmara Denizi'nde bir deprem daha!
- Bursa deprem risk haritası! Hangi ilçeler...
- Bursa'nın o ilçesinde her mahalleye deprem...
- Bursa'da bugün okullar tatil mi? 24 Nisan...
- Japon deprem uzmanı Bursa'ya dikkat çekti!...
- Elbrus Dağı faciası! Bursalı doktor ve...
- Bursa'da trafik durma noktasına geldi!
- Dev şirketi sarsan gelişme! Bursa'da...
- Bursa'da dehşet saçtı! 11 kere evin camını...
- Bursa'da acı olay: Evinde ölü bulundu!
- Bursa'da milyonluk arsa satışa çıkıyor!
- Bursa'da deprem sonrası binada çatlaklar...
- EYT'yi kaçıranlar için bir fırsat daha!