Borcunu fazla ödedi, icralık oldu!
Bankaya borcuna karşılık 15 kuruş fazla para yatıran bir vatandaşın hesabı kapatılmadı.
2012.11.12 16:31 - Son Güncellenme: 2012.11.12 16:31 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Bu kapatılmayan hesap nedeniyle de M.E isimli vatandaşa yıllar sonra haciz geldi. Uzmanlar vatandaşları "Hesabınızın kapatıldığına dair yazılı bir belgeyi mutlaka alın" diye uyarıyor.
M.E'nin Şikayetvar.com'a gönderdiği şikayete göre olay şöyle gelişti:
"Önceki çalıştığım kurum ile alakalı banka hesabım vardı. İş yerinden ayrılınca hesabımı kapatmak için bankaya gittim. Banka ile hesabım kapandı diye düşünmüştüm ama kapanmamış. Hesapta 40 kuruş borcum kaldığı için faizleri ile birlikte zaman içinde 152 lira 85 kuruş olmuş.
Aradan geçen yıllar boyunca bankadan beni arayan soran da olmadı. Yıllar sonra bir mail geldi ve borcumu 3 gün içinde ödemem gerektiği kaydedildi. Kapatın dediğim hesabı kapatmamışlar ve bir de 40 kuruşluk borcuma 152 lira 85 kuruş borç çıkarmışlar. Ekstre+BSMV ücreti altında her ay bir kesinti yapmışlar. Hesabı kapatıp kurtulayım dedim ve 153 lira olarak borcumu ödedim. Hesabım kapandı diye düşünürken bankadan yıllar sonra icra kağıdı geldi. Nedenini araştırdığımda ise ilginç bir sonuca vardım. Banka çalışanları "Hesabınız kapatılmamış çünkü paranın faizi saat 17.00'den sonra hesaplanır" yanıtını verdiler. Buna göre hesap kapatılmadığı için 15 kuruş eksiye düşmüş ve yıllar sonra o borç katlandıkça katlanmış. Bir de bu borçtan dolayı icraya vermişler."
Yazılı belge alın
Hesaplarda kalan kuruşlar nedeni ile kapatılmayan hesapların yıllar sonra büyük meblağlarda borç olarak geri döndüğüne dair çok fazla şikayet aldıklarına dikkat çeken sitenin yöneticisi Dr. Ömer Deveci, bankada hesabı olanlara "Banka şubesine bizzat giderek müracaat etseniz bile banka hesabınızı kapatmayabilir. Hesabınızın kapatılması yazılı müracaat yapılması daha uygundur. Hesabınızın kapatıldığına dair yazılı bir belgeyi mutlaka alın" diye uyardı.