Bombacı çocuk serbest

Bombacı çocuk serbest

Adana'da polise atmak istediği bomba elinde patlayınca 2 parmağı kopan çocuk, duruşmasına çıkmadan yine serbest bırakıldı.

2012.09.05 13:40 - Son Güncellenme: 2012.09.05 13:40 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Bombacı çocuk serbest

Merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı'nda 20 Ağustos'ta toplanan çoğu çocuk yaklaşık 40 kişilik bölücü terör örgütü PKK yandaşı, yasadışı sloganlar atarak yürüdü. Yolda ateş yakıp, barikat kuran gruba polis müdahale etti. Göstericiler polis memurlarına taş, molotofkokteyli ve el yapımı bomba atarak karşılık verdi. Göstericiler kaçarken, aralarında bulunan D.K. elindeki el yapımı bombayı polis memurlarına doğru atmak istedi. Ancak ateşlenen bomba D.K.'nin elinde patladı. Kanlar içinde yere yığılan çocuk, diğer göstericilerin yardımıyla kaçtı. Kısa süre sonra D.K., yakınlarınca Adana Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sağ eli parçalanan D.K.'nin 2 parmağı ezilmiş olması nedeniyle kurtarılamayarak kesildi. Bombacı çocuğun sol eli ile vücudunun çeşitli yerlerinden de yaralandığı belirlendi. Hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanan D.K. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Çocuk suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı, D.K. hakkında Adana 2. Çocuk Mahkemesi'ne 'patlayıcı madde bulundurma, görevi yaptırmamak için direnmek' suçlarından dava açtı. Davanın iddianamesinde D.K.'nın savcılıkta verdiği ifadeye de yer verildi. Korsan gösterilerin yapıldığı yerde oturan halasının evine giderken önüne bir şeyin düştüğünü söyleyen D.K. ifadesinde, "Ben bunun bir patlayıcı olduğunu fark ettim. Bana zarar verebileceğinden korktuğum için patlayıcıyı yerden alıp, uzağa doğru atmak isterken elimde patladı. Ben yasadışı eylemlere katılmamıştım. Tesadüf eseri eylem yapan grubun içerisinde kaldım. Ben polislere ve araçlarına molotof kokteyl atmadım" dedi.

İddianamede daha önce benzer suçtan getirilip serbest bırakıldığının hatırlatılması üzerine de D.K., "Ben o tarihte de böyle bir eyleme katılmadım. Beni polisler o zaman evimde yakaladı" dedi.

D.K., avukatının itirazı üzerine önceki gün tahliye edildi. D.K., önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak yargılanmaya başlayacak.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.09.05 13:40 - Son Güncellenme: 2012.09.05 13:40 - HABER MERKEZİ
A