Bolu'da husumetlisini öldüren cinayet zanlısının cezası belli oldu

Bolu'da husumetlisini öldüren cinayet zanlısının cezası belli oldu

Bolu'da husumetlisinin otomobil ile üzerinden geçerek ölümüne sebep olan sanığa, mahkeme heyeti haksız tahrik indirimi uygulayarak 16 yıl hapis cezası verdi.

2024.04.30 11:13 - Son Güncellenme: 2024.04.30 11:14 - Güncel - İHA
A
Bolu'da husumetlisini öldüren cinayet zanlısının cezası belli oldu

Sultan köyünde 21 Ağustos'ta gece saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre İsmail Ç. (62), köy kooperatifi nedeniyle aralarında husumet bulunan İrfan B.'nın aracının önünü kesti.

Otomobilinden inen İsmail Ç. elindeki bıçağı İrfan B.'ya savurarak tehdit etti. İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından Başkalaycı, otomobiline binip gaza basarak İsmail Ç.'in üzerinden geçti. İsmail Ç., 3 yaşındaki torununun gözü önünde olay yerinde yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan İrfan B. ise tutuklandı.

Öte yandan, İrfan B.'nın oğlunun başkan olduğu köy kooperatifinde İsmail Ç.'in denetçi olarak görev yaptığı, kooperatifteki hesaplar sebebiyle olaydan yaklaşık 6 ay önce iki aile arasında gerginlik başladığı ve zaman zaman tartıştıkları öğrenildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan İrfan B., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada son savunmasını yapan İrfan B., "Yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastasıyım. Bana bıçakla yaklaşınca çok korktum. Tir tir titriyordum ne yaptığımı biliyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, İrfan B.'ya haksız tahrik indirimi uygulayarak 16 yıl hapis cezası verdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.30 11:13 - Son Güncellenme: 2024.04.30 11:14 - İHA
A