Bolivya'da milletvekilleri yumruk yumruğa birbirine girdi

Bolivya'da milletvekilleri yumruk yumruğa birbirine girdi

Bolivya'nın eski devlet başkanı Jeanine Anez döneminde görevli olan yetkililerin yakın zamanda tutuklanmasıyla ilgili çıkan tartışma sırasında Meclis'te tansiyon yükseldi. Bazı konuşmacılar, Anez yönetiminin seçimlerdeki usulsüzlüğün ardından yasal bir geçiş hükümeti olduğunu söylerken diğerleri ise eski başkan Evo Morales'i devirmek için yapılan bir darbe olduğunu savundu.

2021.06.09 18:43 - Son Güncellenme: 2021.06.09 18:43 - Dünya
A
Bolivya'da milletvekilleri yumruk yumruğa birbirine girdi

Bolivya kongresinde eski yetkililerin tutuklanmasına yönelik tartışma sırasında tansiyon yükseldi. Muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında kavga çıktı. Tartışma üzerine iktidar partisi ile muhalafet partisi milletvekilleri birbirine girdi. Bazı milletvekilleri kavga edenleri ayırmaya çalıştı.

MORELES'İN SEÇİMLERİ HİLELİ BİR ŞEKİLDE KAZANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

2019'da eski devlet başkanı Evo Morales'in dördüncü dönem için yarıştığı seçimleri hileli bir şekilde  kazandığı iddiaları ülke genelinde protestolara neden olmuştu. Gösteriler sırasında en az 33 kişi hayatını kaybetti. 

Protestolar sonucu istifa etmeye zorlanan Morales'in ardından Jeanine Anez geçici devlet başkanlığı görevini üstlendi. 

11 ay süren geçici hükümetin ardından ekim ayında yapılan seçimleri morales'in eski ekonomi bakanı Luis Arce kazandı.

Morales'in partisi seçimde iktidarı geri aldıktan sonra, Anez ve bazı yetkililer Morales'i devirmekle bağlantılı suçlamalardan tutuklandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.09 18:43 - Son Güncellenme: 2021.06.09 18:43 - Kübra Coşar-pasif
A