Böbrek naklinde yine mutlu son

Böbrek naklinde yine mutlu son

AFYONKARAHİSAR'da 14 yıldır böbrek yetmezliği çeken 27 yaşındaki Fatma Nacak, bugüne kadar 8 kez nakil için hastaneye davet edildi. Tüm denemelerde donör için uygun olmadığına karar verilen Nacak'a 9'uncu davette nakil için onay verildi. Önceki gün yapılan operasyonla kadavradan alınan böbreğin nakledildiği Nacak sağlığına kavuştu.

2013.10.08 11:46 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:46 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Böbrek naklinde yine mutlu son

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan Fatma Nacak'ın 1996 yılında böbreğinde kist tespit edildi. Tedavisi sırasında böbrek yetmezliği hastalığına yakalanan Nacak o günden beri organ nakli için bekleyerek ve diyalize girerek yaşam savaşı vermeye başladı. Bugüne kadar 8 kez değişik hastanelerden uygun donör olduğu gerekçesiyle davet alan Fatma Nacak, her seferinde nakil kararı alınmadan döndü.

Son olarak Konya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Bayram Özkan'ın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne çağırılan Fatma Nacak uygun bulunarak operasyon gerçekleşti.

Önceki gün yapılan operasyonun ardından sağlığına kavuşan Fatma Nacak, "Adeta yeniden doğdum" dedi.

Fatma Nacak'ın babası İbrahim Nacak, bir kızının daha olduğunu ve onun da böbrek yetmezliği hastalığına yakalandığını söyleyerek, "Organ nakli çok önemli ve hayat kurtaran bir iyilik. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 11:46 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:46 - HABER MERKEZİ
A