BM'den Mısır'a, özgürlüklere ve sivil topluma saygı uyarısı

BM'den Mısır'a, özgürlüklere ve sivil topluma saygı uyarısı

BİRLEŞMİŞ Milletler Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Özel Raportörü Maina Kiai, ülkede sivil topluma üzerindeki artan baskılardan dolayı Mısır'a uyarıda bulundu.

2016.10.12 00:37 - Son Güncellenme: 2016.10.12 00:37 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
BM'den Mısır'a, özgürlüklere ve sivil topluma saygı uyarısı

Maina Kiai, BM'nin Cenevre ofisinde yaptığı açıklamada Kahire Mahkemesi'nin 17 Eylül'de tanımış beş insan hakları savunucusu ve üç sivil toplum örgütünün mal varlığına tedbir getirdiğini hatırlatarak, "Hükümet sistematik bir şekilde saldırıda bulunuyor" dedi. Kiai, Mısır hükümetinin sivil topluma yönelik kısıtlamalar ve insan hakları savunucularının hedef olduğu adli durumlardan kaçınmasını istedi.

'ÖLÜM CEZALARINI DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Kiai ülkede masum insanların idama mahkum edildiğini söyleyerek, 'dünyanın demokratik hükümetlerini ve Birleşmiş Milletler'i, Mısır'daki ölüm cezalarının infazının durdurulmasını çağrısında bulunmaya davet ediyoruz' dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2016.10.12 00:37 - Son Güncellenme: 2016.10.12 00:37 - HABER MERKEZİ
A