Bizi AB'ye almayanlar düşünsün!

Bizi AB'ye almayanlar düşünsün!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Euro Bölgesi'nde yaşanan sıkıntıları "bizi Avrupa Birliği'ne almayan ülkeler" düşünsün sözleriyle değerlendirdi

2011.11.03 16:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bizi AB'ye almayanlar düşünsün!

B20 Zirvesi oturumundaki yaptığı konuşmanın ardından salondan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Yunanistan'ın referandum kararına yönelik açıklamalarını sert bulup bulmadığı sorusuna, "Bunların hepsi euro bölgesi içerisinde, Avrupa Birliği'ndeki ülkeler. Bizi Avrupa Birliği'ne almayanlar bunu düşünsün" cevabını verdi.
Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'ya yönelik uyarıları sorulan Erdoğan verdiği yanıtta şunları söyledi:
"Şu anda gerek Merkel, gerek Sarkozy'nin yapmış olduğu açıklamaların G20 platformlarında ele alınış şekillerini henüz tam manasıyla görmüş değiliz. Bu değerlendirmelerden sonra, yarın geniş bir değerlendirme yapmak daha isabetli olur."

"TEMENNİMİZ YUNANİSTAN'IN TOPARLANMASI"
Erdoğan ayrıca, "Tabi Yunanistan'da, İtalya da ciddi sıkıntıların olduğu ortada. Değerli dostum Yorgo, herhalde bir kararın arefesindedir. Partisi neler düşünüyor bilemiyorum, çünkü istifalar var, sıkıntılar var. Onun için oturumlarda bunları çok daha açık göreceğiz. Yapacağımız görüşmelerle kanaatimiz daha da netleşir. Temennimiz toparlanmasıdır" dedi.

ERDOĞAN ZİRVE ÖNCESİ OBAMA İLE AYAKÜSTÜ SOHBET ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Martinez Otel'de iş dünyasına yaptğı konuşmanın ardından G20 zirvesinin yapıldığı kongre merkezine geçti.

Girişte Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy tarafından karşılanan Erdoğan daha sonra zirvenin ilk oturumunun yapılacağı salona geçerek burada ABD Başkanı Obama ile ayaküstü kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.03 16:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A