Bize saldırana karşılığını veririz

Bize saldırana karşılığını veririz

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Küresel Forumu'nun ''Dünya Siyasetinde Türkiye ve Adalet Meselesi'' başlıklı oturumunda konuşan Davutoğlu, mükemmel normları hayata geçirecek etkin bir sistem yoksa bunların bir işe yaramayacağını söyledi.

2012.10.13 19:34 - Son Güncellenme: 2012.10.13 19:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bize saldırana karşılığını veririz

 

Küresel düzende adaletin siyasi açıdan kilit kavramının katılım olduğunu vurgulayan Davutoğlu, ''Karar alma süreçlerine adil katılım sağlanmalıdır. Eğer BM uluslararası toplumu temsil ediyorsa, BM siteminde farklı ulusların seslerini duyurabileceği ve bunların kararlara yansıyacağı bir karar alma süreci olmalıdır'' diye konuştu.

BM'nin karar alma süreçlerinin, dünyadaki yeni güç yapısını yansıtacak şekilde değiştirilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, ''Yeni bir BM sistemine, yeni bir karar alma sürecine ihtiyacımız var. Türkiye olarak, bu meseleyi uluslararası platformlarda gündeme getirdik, getirmeye devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bölgesinde izlediği politikayla ''yumuşak güç'' kullandığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sert güce ihtiyaç duyacağımız anlar da olur. Biri bize saldırırsa, Akçakale'de olduğu gibi sivil vatandaşlarımızı öldürürse, karşılığını veririz. Mümkün olan her şeyi yaparız, BM Güvenlik Konseyi'nin adaletine rağmen, Suriye'deki zulmü görmeyen kör insanlara rağmen, Suriye halkının yanında olacağız, oradaki zulmün kurbanı kardeşlerimizi desteklemek için mümkün olan her şeyi yapacağız.''

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.13 19:34 - Son Güncellenme: 2012.10.13 19:34 - HABER MERKEZİ
A