Bitlis'te askeri konvoya saldırı

Bitlis'te askeri konvoya saldırı

Bitlis-Diyarbakır Karayolu'nda Van'daki depremde çalışarak işini tamamlayan, cankurtarmaktan dönen askeri konvoya bir grup terörist tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

2011.11.03 14:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bitlis'te askeri konvoya saldırı

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz: " Van'daki depremde çalışarak işini tamamlayan Siirt İstihkam Taburu'na ait iş makinelerine Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Buzlupınar mevkiinde taciz ateşi açıldı. İlk ateşte bir asker ayağından yaralandı. Olay sonrası bölgeye jandarma özel hareket timleri gönderilerek operasyon başlatıldı." dedi. 

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye helikopter desteğinde takviye timler gönderilirken operasyonun devam ettiği belirtildi. 

ŞIRNAK BÖLGESİNDE ASKERİ HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Askeri hareketlilik, Türkiye-Irak sınır hattında sürüyor. İç güvenlik harekatı kapsamında arazide operasyon ve arama tarama faaliyetlerini sürdüren birlikler için asker ve silah sevkiyatları yapılıyor. Şırnak bölgesinde tezkere alan veya izne gönderilen askerlerin de uzun bir araç konvoyu ile Mardin yönüne doğru gittiği gözlendi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi yönünden gelen yaklaşık 150 araçlık askeri konvoyun Şırnak bölgesine doğru gittiği görüldü. Konvoyun güvenliğini mayınlı saldırılara karşı karayolunda jammer cihazı bulunan askeri araçlar sağlarken, havadan da iki kobra helikopterinin konvoya eşlik ettiği görüldü. Cizre Tank taburunda bulunan bazı tank ve toplarının da Şırnak bölgesine doğru hareket ettikleri gözlendi. Şırnak bölgesine askeri araçlarla silah ve lojistik malzeme takviyesi yapılırken, tezkere alan veya izne ayrılan askerler ise, yine uzun bir araç konvoyu ile Şırnak bölgesinden ayrıldığı görüldü.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.11.03 14:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A