Birleşik Kamu İş Bursa Şube Başkanı Rona: Biz de 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız

Birleşik Kamu İş Bursa Şube Başkanı Rona: Biz de 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na özel Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. Rona, "Birleşik Kamu İşçileri olarak birçok sendika ve konfederasyonla 1 Mayıs'ta Taksime çağrı yaptık. Biz de 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Taksim meydanının bizler için iktidarın engelleyemeyeceği bir hak olduğu konusundaki direncimizi göstereceğiz" dedi.

2024.04.30 08:44 - Son Güncellenme: 2024.04.30 08:50 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Birleşik Kamu İş Bursa Şube Başkanı Rona: Biz de 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Her 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bir araya gelen sendika ve konfederasyonlar bu yıl da toplanıp işçi sorunlarını duyurmak için meydanları dolduracak. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na özel Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. Rona, Türkiye ve dünyada yaşanan bir ekonomik finansal krizin olduğunu ve Türkiye'de olduğu gibi tüm kapitalist sistemlerde oluşan bu finansal krizin emekçilere fatura kesildiğini belirtti.

"YOKSULLUK SIRININ ALTINDA BİR ÇALIŞMA ÜCERETİYLE YAŞAMAK ZORUNDA BIRAKILIYORLAR"

Başkan Rona, Türkiye'de milyonlarca emekçinin açlık sınırının altında bir ücretle yaşamak zorunda kaldığını söyleyerek bu krizin faturasını emekçi, işçi sınıfa ödettiklerini vurguladı. Rona, "Yine kamu emekçileri açısından da yoksulluk sınırının altında bir çalışma ücretiyle yaşamak zorunda bırakılmak gibi bir sonuç var. Dolayısıyla dünyada kriz büyüdükçe sermaye, daha fazla vergi, düşük ücretler olarak bu krizi kendisine değil emekçilere yöneltiyor. Dolayısıyla işçiler ve emekçiler açısından hakların her geçen yıl bir öncekine göre daha sınırlandığı, olumsuz bir duruma geldiği bir tabloyu yaşıyoruz" dedi.

"İKTİDAR TAKSİM ÜZERİNDEN BİR KAVGA YÜRÜTMEKTE"

Türkiye'nin birçok yerinde fabrikalarda, işyerlerinde gerek sendika haklarının kullanılması nedeniyle gerekse krizin yansıması olarak işten çıkarmalar, işsizleştirmeler, açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek gibi bir takım uygulamalar olduğunu ifade eden Rona, "Türkiye'de birçok fabrikanın önünde bu anlamda hak mücadelesi için işçilerin direnişi var. Biz de 1 Mayıs'ta hak mücadelesi veren bu işçilerle dayanışma için meydanlara iniyoruz. Taksimle ilgili Türkiye'de yıllardır süren bir tartışma var 1977'de bir saldırı gerçekleştirildi ve işçilere saldırdılar. Orada yaşamını kaybeden işçilere ve özellikle de emeğin hakkını savunmak için dışarı çıkan insanları acımasızca öldüren bir anlayışa karşı 1 Mayıs'ta taksim sembolleşen bir mekan oldu.  Fakat Türkiye'de uzun yıllardır iktidar Taksim üzerinden bir kavga yürütmekte. Biz emekçilerde taksim konusundaki ısrarımızı sürdürmekteyiz" şeklinde konuştu.

"DİRENCİMİZİ GÖSTERECEĞİZ"

Yakın zamanda gerçekleştirilen bir anayasa mahkemesi kararına değinen Rona, "Mahkeme, 1 Mayıs'ta taksim için sembolleşmiş bir mekan olduğunu hatta böylesine bir günde işçilerin kendilerini istedikleri bir mekanda ifade edebilme haklarının olduğunu yayınladı. Buna rağmen iktidar ısrarla Taksim üzerinden bir kavga yürütüyor. Birleşik Kamu İşçileri olarak birçok sendika ve konfederasyonla 1 Mayıs'ta taksime çağrı yaptık. Biz de 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Taksim meydanının bizler için iktidarın engelleyemeyeceği bir hak olduğu konusundaki direncimizi göstereceğiz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.30 08:44 - Son Güncellenme: 2024.04.30 08:50 - CEREN SÜMBÜL
A