Biri sizi gözetliyor!

Biri sizi gözetliyor!

İngiliz öğrenci Rachel Hyndman, hack'lenen bilgisayarındaki kameradan uzun süredir hacker'lar tarafından izlendiğini fark etti.

2013.06.21 06:59 - Son Güncellenme: 2013.06.21 07:00 - Dünya
A
Biri sizi gözetliyor!

Banyodayken film izlemek için bilgisayarını yanına alan 20 yaşındaki Rachel Hyndman, birdenbire kamerasının açıldığını fark etti.

Hyndman, "Banyodaydım. Bir anda sanki bir hayalet bilgisayarı kullanıyormuş gibi tüm programlar açılmaya başladı. Bilgisayarımın kontrolünü geri alamadım" dedi. Genç kız, kendi bilgisi dışında birinin onu izliyor olabileceği fikri karşısında dehşete kapıldığını belirtti.

Daily Mail'in haberine göre, kendisi de bir bilgisayar mağazasında çalışan Rachel polise başvurmak istedi ancak görevlilerin ona inanmayacağını düşünerek kararından vazgeçti.

"Ratting" adı verilen hacker'ların internet üzerinden gönderdikleri genellikle bir e-posta içerisindeki link veya resme tıklayarak açılan virüslerin kişisel bilgisayarlara erişimi ilk değil. Hacker'lar genç kızları hedef seçerek 'kilo verme ipuçları', 'ünlülerin hikayeleri' adı altında linkler göndererek kurbanlarının bu linklere tıklamasını bekliyor. Linke tıkladıktan sonra bilgisayara otomatik olarak yüklenen program sayesinde hacker'lar bilgisayarı uzaktan kontrol edebiliyor.

Uzmanları olası saldırılardan korunmak için, bilgisayarın üzerindeki kamerayı bir kağıt parçasıyla kapatmayı ve anti-virüs programı yüklemeyi öneriyor. Virüs programı kullanmayan ve eski yazılım kullanan bilgisayarlar kolay bir hedef haline geliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.21 06:59 - Son Güncellenme: 2013.06.21 07:00 - boş7
A