Bir toplu mezar daha bulundu

Bir toplu mezar daha bulundu

1992'de Sırplar tarafından katledilen Müslüman Boşnak ve Hırvatlara ait yeni bir toplu mezar daha bulundu.

2013.10.26 13:52 - Son Güncellenme: 2013.10.26 13:53 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Bir toplu mezar daha bulundu

 

Mezar Başkent Saraybosna'nın 220 km kuzeybatısında Priyedor yakınlarındaki Tomasica'da maden arazisinde bulundu. Boşnak adli tıp ekibi tarafından mezarlıkta yürütülen kazı çalışmasında şu ana kadar 240 kişinin cesedine ulaşıldı. Ağustos ayında toprağın 7 metre derinliğinde bir ceset bulunmuş ardından bölgede geniş çaplı arama başlatılmıştı.

Cesetlerin, Prijedar bölgesinden Tomasica'ya getirildikten sonra Sırp askerlerince vurularak öldürülen Müslüman köylülere ait olduğu düşünülüyor.

Tomasica, Bosna Savaşı sonrasında bulunan 445 toplu mezardan biri. En büyüğü ise 629 cesedin çıkarıldığı Crni Vrh.

Yetkililer, Tomasica'daki mezardan şu ana kadar kadın, erkek ve çocuk cesetlerinin çıkarıldığını, bunların 1992 yazında öldürüldüğünün tahmin edildiğini belirtti.

Uluslararası Kayıp İnsanlar Komisyonu verilerine göre, Bosna Savaşı sırasında kaybolan 30 bin kişiden yaklaşık 20 binine ait cesetlere ulaşıldı. 10 bin kişinin aramasına ise devam ediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.26 13:52 - Son Güncellenme: 2013.10.26 13:53 - HABER MERKEZİ
A