Bir bayrama daha buruk giriyorlar

Bir bayrama daha buruk giriyorlar

Türkiye'deki kamplara yerleştirilen Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı vatanlarından uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

2013.10.14 18:36 - Son Güncellenme: 2013.10.14 18:37 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bir bayrama daha buruk giriyorlar

 

 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler yaklaşık 3 yıldır kendileri için hazırlanan çadır ve konteyner kentlerde barınıyor.

Dost ve kardeş ülkenin uzattığı yardım eli sayesinde acıları bir nebze olsun azalan misafirlerin en büyük dilekleri bundan sonraki bayramları yaşadıkları topraklarda geçirebilmek.

Sınıra yakın 10 ildeki 22 kampta yakınlarıyla yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, bir bayramı daha hüzünlü geçiriyor. Kendilerine gösterilen yardım ve destekten dolayı memnun oldukları gözlenen sığınmacılar, ülkelerindeki savaşın sona ermesi için dua ediyor.

Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerine yerleştirilen Suriyeliler de kurban ibadetini yerini getirememenin burukluğunu yaşıyor.

Suriyeli Fazav Ali El Derviş, yaptığı açıklamada, vatanlarından uzakta 4. bayramı geçirmelerine rağmen kendilerine kucak açan ve destek veren Türk insanı sayesinde acılarının hafiflettiğini ifade etti.

Vezne Derviş ise bayramı kendi vatanında geçerememenin çok üzücü bir durum olduğunu belirtti.

Muhammed İhsan Habip de evlerinde huzurlu, neşeli ve sevinçli bayram geçirdiklerini anımsatarak, savaşın başlamasıyla Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldıklarını anlattı.

ADIYAMAN: Adıyaman'daki çadır kentte yerleştirilen Suriyeliler de ülkelerinden gelecek sevinçli bir haberi bekliyor. Savaş nedeniyle yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan sığınmacılar, bayramda bir birlerine destek olup gelecek hayalleri kuruyor. Beşir Semu, savaştan önce her bayramda kurbanlarını kestiklerini daha sonra akrabalarını ziyaret ettiklerini ama şimdi bunu yapamamanın üzüntüsünü yaşadıkların söyledi. Olaylar nedeniyle büyük acı yaşadıklarını ifade eden Semu, "Esed bize hiçbir şey bırakmadı, her şeyimizi elimizden aldı. Suriye'de şimdi ölüm var" şeklinde konuştu. Halis Osman ise ailesini, akrabalarını ve vatanımızı görme umuduyla yaşadıklarını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ: Çadır kette kalan Fatma Arab da bir bayramı daha ailesinden ve topraklarından uzakta geçirdiklerini anımsatarak, "Allah bizlere yardım etsin sebep olanları da ıslah etsin. Bir an evvel kendi topraklarımıza ve ailemizin yanına dönmek istiyoruz" dedi. Sümeyye Depdüp de Türkiye'nin yardım eli sayesinde yaşama tutunduklarını anlattı.

GAZİANTEP: Nizip'teki çadır ve konteyner kentte yaşayan Suriyeliler de bir bayramı daha ülkelerinden uzakta geçiriyor. Yaklaşık 15 bin kişinin barındığı çadır ve konteyner kentteki Suriyeliler, Kurban Bayramı'na üzüntülü girdi.
Abdulkerim Selim ise savaşın bitmesi için dua ettiklerini vurgulayarak, "Eğer kendi evin ve ülkendeysen bayram bayram olur. Bunlar olmasa bayram olmaz. Onun için bu bayramın ülkemize barış getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. Bekri Hasan ise savaş nedeniyle yurtlarını terk ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Bayramın geldiğini bile anlamıyoruz çünkü ülkemizde savaş devam ediyor. Ülkemizde savaş biter evimize dönersek işte o zaman bizim bayram günümüzdür. Olaylardan dolayı ailelerimiz paramparça oldu ve her birimiz bir yerdeyiz. Savaş sürerken nasıl bayram edelim." 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.14 18:36 - Son Güncellenme: 2013.10.14 18:37 - HABER MERKEZİ
A