Binlerce Kürt Suriye sınırını geçti
Suriye'de Kürtlerin Türkiye sınırındaki bazı yerleşim birimlerinde yönetime el koymasının ardından bölgedeki hareketlilik sürerken, Kuzey Irak'tan da üzerlerinde askeri üniforma bulunan binlerce Kürt'ün, Suriye'ye geçerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.
2012.07.24 15:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
İç savaşa sürüklenen Suriye'de Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesi sınırına yakın yerlerde yaşayan Kürtlerin Kobani, Afrin ve Derika Hemko'ya el koymasıyla başlayan isyan devam ediyor. Türkiye'nin Suriye'ye sınırı olan Şırnak'ın Cizre ile Mardin'in Nusaybin ilçesi sınır kesiminde askeri hareketlilik artıyor.
Cizre'den bugün yaklaşık 200 sivil araçtan oluşan konvoyla Nusaybin'e doğru asker sevkiyatı yapıldı. Frekans karıştırıcı jammer'lı araçların karadan eşlik ettiği konvoya, havadan da Kobra helikopterler eşlik etti. Kobralar sınır boyunca sık sık keşif uçuşları da gerçekleştirdi.