Binali Yıldırım'dan Sedat Peker açıklaması

Binali Yıldırım'dan Sedat Peker açıklaması

AK Parti'li Binali Yıldırım Sedat Peker'in, oğlu ile ilgili iddialarına karşılık verdi. Yıldırım, "Oğlum Venezuela'ya gitmiştir ve beraberinde Kovid-19 ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Çamur atanın kendi elleri kirlenir." diye konuştu.

2021.05.23 19:58 - Son Güncellenme: 2021.05.23 21:42 - Güncel
A
Binali Yıldırım'dan Sedat Peker açıklaması
01:52 Binali Yıldırım'dan Sedat Peker açıklaması

İLGİLİ VİDEO

Binali Yıldırım'dan Sedat Peker açıklaması

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Binali Yıldırım, oğlu Erkan Yıldırım'la ilgili iddialara da yanıt verdi.

Yıldırım, "Bugünkü yayınladığı videoda oğlum Erkan Yıldırım'ı da zikretti. Öncelikli bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek, bize yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır, tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa çamur at, izi kalsın türünden bir suçlamadır. Unutmayalım ki, çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezüella'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta şubatta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Ve beraberinde covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıttı. Ziyaret amacı da bundan ibarettir. O esnada Venezüella'da seçim olduğu için Türkiye dostluk grubu da oradaydı. O münasebetle onlarla da birlikte oldu. Bazı sosyal medya paylaşımlarda resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Bu da gerçek dışıdır, yanlıştır. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alarak, masraflarını karşılayarak, o ziyareti gerçekleştirmiştir." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğluyla ilgili ortaya attığı iddia gündemi alt üst etmişti.

Peker'e göre, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım uyuşturucu işlerinin önemli isimlerinden birisi.

İşte Sedat Peker'in o açıklamaları:

"Erkan Yıldırım, Halil Falyalı'nın otelinde veya casinosunda misafiriydi. Mehmet Ağar bu senkronizenin ortasında. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu ile çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.

Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen seni haziran ayında 4 ton 900 kilo yakalandı. Sonra yeni güzergah çalışması yapıldı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele, çok güçlü orada, sürekli üstlerinde. 800 kilometre Venezüella'yla sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Amerika'nın kontrolü yok. Suriye Lazkiye de Amerika kontrolünde değil. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezüella'ya kim gitti? 

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında ve Şubat ayında gidip 4 gün kaldı.

Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik ile milleti coşturuyorlar herkesi birbirine sokuyorlar. Şimdi diyecekler niye anlatmadın? Lan neyi anlatayım siz gördüğünüz her şeyi anlatıyor musunuz?

Mehmet Ağar, tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı. Kürt iş adamları diyorlar ya... Hayır uyuşturucu işi yapıyorlardı hepsi. Hepsinden para aldı ve tüm işlerini hallediyordu."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.23 19:58 - Son Güncellenme: 2021.05.23 21:42 - Kübra Coşar-pasif
A