Biden, açıkladığı paketi revize etti

Biden, açıkladığı paketi revize etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı 2,3 trilyon dolarlık alt yapı paketi, cumhuriyetçiler tarafından tartışmalara neden olmuştu. Beyaz Saray, o paketi revize etti. Altyapı paketinin maliyetinin 1,7 trilyon dolara düşürülmesinin teklif edileceği söylendi.

2021.05.21 23:33 - Son Güncellenme: 2021.05.21 23:34 - Dünya
A
Biden, açıkladığı paketi revize etti

ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı altyapı paketi 2,3 trilyon dolar olarak açıklanmış ve cumhuriyetçiler tarafından nasıl finanse edileceği konusunda tartışılmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki tepkiyle karşılasan paketin revize edilerek 1,7 trilyon dolara düşürülmesini teklif etti.

"BİZE GÖRE BU ORTAK BİR ZEMİN ARAMA SANATIDIR"

Psaki, altyapı paketine ilişkin cumhuriyetçilere "makul bir karşı teklifin" sunulduğunu söyleyerek, "Bize göre bu ortak bir zemin arama sanatıdır" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Biden paketi görüşmek üzere geçen hafta Cumhuriyetçilerle görüşmüş ve Cumhuriyetçiler, Biden'ın 2,3 trilyon dolarlık teklifinin 568 milyar dolar düşürülmesini önermişti.

Biden'ın ülke ekonomisini canlandırma planının ilk aşamasını oluşturan ve "Amerikan İstihdam Planı" olarak adlandırılan paket ile ulaşım ve iletişim altyapısının geliştirilmesi, üretimin yeniden canlandırılması hedefleniyor. Pakette, yol ve köprü gibi yatırımların yanı sıra iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik projeler de yer alıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.21 23:33 - Son Güncellenme: 2021.05.21 23:34 - Ali Yaşar
A