Bıçak ustaları Bursa'da buluştu! (ÖZEL HABER)

Bıçak ustaları Bursa'da buluştu! (ÖZEL HABER)

Türkiye'nin farklı illerinden gelen, Bıçak Üreticileri ve Koleksiyoncuları Derneği üyeleri, bu yıl kamp durağı olarak Bursa'yı tercih etti.

2019.09.02 12:39 - Son Güncellenme: 2019.09.02 12:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bıçak ustaları Bursa'da buluştu! (ÖZEL HABER)
04:28 Bıçak ustaları Bursa'da buluştu! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bıçak ustaları Bursa'da buluştu! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA-BANU ŞEN / BURSADA BUGÜN

Önemli bir sektör olan bıçak üretiminde, en önemli unsur kullanılan çeliğin kalitesi. Koleksiyon yapanlar içinse bu durum çok daha önemli. Kullandıkları malzemenin her bir detayıns dikkat eden, Bıçak Üreticileri ve Koleksiyoncuları Derneği üyeleri, bıçak üretimi ile ilgili bilgiler verdi.

Bıçak üretimi emek işi

Babasından kalan bu mesleği çok uzun yıllardır devam ettirdiğini söyleyen Bıçak Üreticileri ve Koleksiyoncuları Derneği'nin kurucusu Turgut Aydemir,"Ben 43 yıldır bu mesleği severek yapıyorum. Türkiye genelinde birçok şehirde bulunan ustalarımız ile bir araya geliyoruz. Bıçak üretiminde herkesin farklı ve ayrı bir emeği var. Bıçak üretimi önemli bir iş" dedi.

"Türkiye'yi  söz sahibi yapmaya hazırız"

Türkiye genelinde bir derneğiz bu dernek sayesinde herkesi bir çatı altında toplamak istiyoruz diyen Aydemir,"Birlikte birçok fikir alışverişi yapıyoruz. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Birlik olup, uluslararası alanda bıçak üreticileri olarak yerimizi almak istiyoruz. Ericek gölünde kurmuş olduğumuz kamp, bizim ikinci buluşmamız. Bu buluşma sayesinde derneğimizin genel kurulunu yapacağız. Aynı zamanda Ergenekon Destanı'nda yanan ateşimizi ocağımızda devam ettirerek gelecek nesillere tecrübelerimiz ile aktarmak istiyoruz. Fakat bıçak üretimi dünyada istediğimiz seviyede değil ama son yıllarda çok güzel çalışmalar ve oluşumlar var. Biz bıçak üreticileri olarak uluslararası alana çıkmaya hazırız ama kanun yönünde yetersiz olduğumuz noktalar var. Eğer devlet bize bu konuda yardımcı olursa,üretimde,yarışmalarda ve ticari alanda biz bıçak üretiminde dünyada Türkiye'yi söz sahibi yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Talep çok

Ürettikleri bıçaklara yurt içinde ve yurt dışında çok talep olduğunu dile getiren Turgut Aydemir,"Bizim güzel işçiliğimiz yurt dışında çok beğeniliyor. Ama prosedür gereği biz onlara yeteri kadar cevap veremiyoruz. Gümrük sorunu ortaya çıkıyor. Bu yüzden resmi bir dernek kurduk. Devletimizi mevzuat konusunda yanımızda görmek istiyoruz. Eğer mevzuat olayları bizim için kolaylaşırsa ülkemizi de en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" dedi.

Arka planda kalmak istemiyoruz

Derneğin üyelerinden olan ve hobi olarak bu işi yaptığını söyleyen Aykut Yaren de "Ben Yalova'dan geliyorum. Bu etkinliği ikinci kez Bursa'da yapıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır busektörün içindeyim.Hobi olarak yapıyorum. Yavaş yavaş resmiyete döneceğiz. Derneğimizi kurduk ve derneğimiz çatısı altında tüm Türkiye'de usta ve hobi olarak uğraşan herkesle beraber kendi yolumuzu açmak için uğraşıyoruz. Bunun yanı sıra bıçak üretimi bizim genlerimizde var. Öğrenmek için ekstra çaba sarf etmiyoruz. Uluslararası platformda yerimizin olacağına inanıyorum.Ürettiğimiz bıçaklar el emeği olduğu için biraz daha değer verilmesini bekliyoruz ve arka planda kalmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.02 12:39 - Son Güncellenme: 2019.09.02 12:43 - HABER MERKEZİ
A