BGMK kabul etti! Yemen'de...
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Yemen'in hayati önem taşıyan liman kenti Hudeyde'de ateşkesi destekleyen ve bölgeye uluslararası ateşkes denetleyicileri gönderilmesine ilişkin tasarıyı kabul etti.
2018.12.21 22:05 - Son Güncellenme: 2018.12.21 22:06 - Güncel - HABER MERKEZİDaimi üyelerden İngiltere'nin sunduğu tasarı, BM Güvenlik Konseyi'nde oylandı.
Yemen hükümeti ile Husiler arasında Stockholm'deki görüşmelerin ardından varılan "Hudeyde'de ateşkes kararına" destek veren ve bölgeye uluslararası ateşkes denetleyicileri gönderilmesine ilişkin tasarı, oy birliğiyle kabul edildi.
Kararda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten, Hudeyde ve çevresinde ateşkesin denetlenmesi için bir mekanizma oluşturarak, bölgeye ilk olarak 30 günlüğüne uluslararası denetleyiciler göndermesi talep ediliyor.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
10:05
-
00:07
-
02:28
-
18:10
-
00:52
En Çok Okunanlar
- Bursa'ya lapa lapa kar yağacak! Tarih...
- Bursa'da korkunç cinayet! Kayıp olarak...
- Kayak merkezinde otel yangını: 10 ölü, 32...
- Bursa Yenişehir Havaalanı rekora koşuyor
- EYT'yi kaçıranlara müjde: Kademeli...
- Bursa'da kaybolan kadın her yerde aranıyor!
- Bursa Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri...
- Bolu'da otelde yangın faciası: 66 can kaybı!
- Bursa'nın ilk AVM'lerinden biri!...
- Sivas'ta kayak tesisindeki otelde patlama!
- 80 bin TL maaşı var! Acil aranıyor ama...
- Bursa'da kendisinden haber alınamayan...
- Bankaların kredi faizlerini düşüreceği...
- Bursa'da katili arkadaşı çıkmıştı! Mehmet...
- Bursa'da Mehmet'in katili arkadaşı çıktı!...