Beyaz Saray'dan çatışmaya son verin çağrısı

Beyaz Saray'dan çatışmaya son verin çağrısı

İsrail'in Gazze'ye yeniden saldırması üzerine Beyaz Saray, taraflara çatışmaya derhal son vermeleri çağrısında bulundu.

2014.08.08 23:09 - Son Güncellenme: 2014.08.08 23:09 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Beyaz Saray'dan çatışmaya son verin çağrısı

Beyaz Saray, İsrail ile Gazze'deki gruplar arasında yeniden başlayan roket atışını kınadı ve taraflara çatışmaya derhal son vermeleri çağrısında bulundu.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "İsrail'in ateşkes görüşmelerini sürdürmeyi kabul ettiğini ancak Hamas'ın İsrail taleplerini yerine getirene kadar görüşmelere katılmayı reddettiğini" ileri sürdü.

Hamas'ın sivilleri riske atan kararının Filistin halkının çıkarlarına hiçbir şekilde hizmet etmeyeceğine dikkati çeken Earnest,  ABD'li yetkililerin sürdürülebilir bir ateşkes sağlanabilmesi için Mısır'daki görüşmelere katıldığını anımsattı.

Gazze'deki gruplar, bugün 72 saatlik geçici ateşkesi uzatmayı reddetmiş ve roket atışında bulunmuştu. İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında da 5 kişi yaşamını yitirmişti. Söz konusu gelişmeler, Kahire'de devam eden ateşkes görüşmelerine de gölge düşürmüştü.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.08.08 23:09 - Son Güncellenme: 2014.08.08 23:09 - HABER MERKEZİ
A