Beşiktaş ve Fenerbahçe ne yapacak?

Beşiktaş ve Fenerbahçe ne yapacak?

UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezasını onaması sonrasında gözler sürecin nasıl gelişeceğine çevrildi.

2013.07.15 20:13 - Son Güncellenme: 2013.07.15 20:14 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Beşiktaş ve Fenerbahçe ne yapacak?


Fenerbahçe'nin 2+1 yıllık cezası 2 yıla indirilirken, Beşiktaş'ın cezası ise bir yıl olarak açıklandı. Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri için CAS yolu açıldı.

Bu karar sonrasında hem sarı lacivertli hem de siyah beyazlı ekip için bir itiraz merci daha var o da Uluslararası Tahkim Mehkemesi yani kısa adıyla CAS. Buradan çıkacak sonuç ise son ve nihai karar olacak. İki kulübümüz de CAS'a yürütmeyi durdurma kararı için başvuracak.

CAS'IN YÜRÜTMEYİ DURDURMASI İHTİMAL, AMA ZOR

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yapacağı itirazlarda CAS'ın olağanüstü oturum açması durumunda CAS 19 Temmuz'daki kura öncesi yürütmeyi durdurma kararı alabilecek.

Hukukçular bunun oldukça zor olduğunu belirtirken, CAS'a açılacak davanın en az 8 ay sonra verileceği belirtildi. Bu kararın iki kulübün lehine çıkması durumunda iki kulübün maddi tazminat alacağı, Fenerbahçe'nin gelecek yılki cezasının ise kalkacağı ifade edildi.

CAS'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın davasında UEFA'yı haklı bulması durumunda ise iki kulübe İsviçre yerel mahkemeleri dışında herhangi bir hukuk yolu kalmayacak ve süreç sonlanacak.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.07.15 20:13 - Son Güncellenme: 2013.07.15 20:14 - HABER MERKEZİ
A