Beşiktaş kupanın sahibi oldu!

Beşiktaş kupanın sahibi oldu!

Beşiktaş ile Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kapalı gişe oynanan finali 3-2 kazanan Beşiktaş Türkiye Kupası'nın şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar ve maçtan öne çıkan anlar...

2024.05.23 20:48 - Son Güncellenme: 2024.05.23 22:52 - Spor - NTV
A
Beşiktaş kupanın sahibi oldu!

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı. Kapalı gişe oynanan mücadelede ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 

Trabzonspor'un golü 14. dakikada Onuachu'dan geldi. Beşiktaş ise golü ise 45+3'te Ghezzal'ın penaltı atışı sonrası buldu.  Siyah beyazlılar ikinci yarıda Salih Uçan'ın golüyle 2-1 öne geçti. 

89. dakikada Pepe'nin golüyle Trabzon skoru 2-2'ye getirdi. 

Beşiktaş 90+4'te Al Musrati ile 3-2 öne geçti. 

Mücadele bu sonuçla tamamlandı ve Beşiktaş Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. 

HAKEM KADROSU

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetiyor. Şansalan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapıyor. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan.

Dev maçta VAR hakemi olarak Hollandalı Dennis Johan Higler görev alıyor. Higler'e, AVAR'da Murat Erdoğan, Murat Tuğberk Curbay ve Hakan Ceylan eşlik ediyor.

Beşiktaş taraftarları doğu ve kuzey, Trabzonspor taraftarları ise batı ve güney tribünlerinde maçı takip ediyor 

Karşılaşma, ATV'den yayınlanıyor.

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

Beşiktaş'ta tedavileri süren Ante Rebic, Tayfur Bingöl ve Umut Meraş maç kadrosuna alınmadı. Trabzonspor'da kırmızı kart cezalısı Enis Destan ve tedavisi devam eden Hüseyin Türkmen forma giymeyecek.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Mert, Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih, Gedson, Ghezzal, Muci, Muleka

Trabzonspor:  Uğurcan, Menuier, Denswil, Mendy, Eren, Umut Güneş, Berat Özdemir, Enis Bardhi, Edin Visca, Fountas, Onuachu,

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Semih Kılıçsoy ve Milot Rashica'nın Trabzonpor ile oynayacakları Türkiye Kupası final maçının ilk 11'inde neden yer almadığını açıkladı.

Topraktepe, "Semih'in ufak tefek sıkıntıları var ama kadromuzda. Rashica da Hatayspor maçında sakatlamnmıştı. 5 gündür idmana çıkmıyordu, dün idmana çıktı. Rashica da kulübede. İkisi de ilerleyen dakikalarda ihtiyacımız olursa oyuna girecekler." diye konuştu.

Türkiye Kupası'na 5. turdan başlayan siyah-beyazlı ekip, sırasıyla Eyüpspor, Bitexen Antalyaspor, TÜMOSAN Konyaspor ve MKE Ankaragücü'nü eleyerek finale gelmişti.

Bordo-mavili ekip ise 4. turdan girdiği organizasyonda Ahlatcı Çorum FK, Manisa FK, Gençlerbirliği, RAMS Başakşehir ve VavaCars Fatih Karagümrük'ü eleyerek finalist olmuştu.

Şarkıcı Sefo ve Norm Ender, karşılaşma öncesinde mini konser verdi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2024.05.23 20:48 - Son Güncellenme: 2024.05.23 22:52 - NTV
A