"Bernanke faizi yakın zamanda arttırmayacak"
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, global piyasaların AB'nin para politikasında bir sıkılaştırma korkusuna reaksiyon vermekte aşırıya kaçtıklarını söyledi.
2013.06.26 07:14 - Son Güncellenme: 2013.06.26 07:14 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Parlamento Hazine Komitesi'nde konuşan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, FED Başkanı Bernanke'nin geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada parasalgenişlemenin sona erdiğini açıklamadığını, Bernanke'nin sadece varlık alımlarının yıl içinde azaltılabileceğini ifade ettiğini belirterek, FED'in faiz oranlarını yükseltmesinden bahsetmek için çok erken olduğunu vurguladı.
King, "İnsanlar, faiz oranlarının normal seviyelere hemen döneceği endişesi ile hareket etti. Ancak Bernanke kesinlikle böyle birşey söylemedi. Bernanke, net bir şekilde bunun gelecek verilere bağlı olacağını vurguladı" diye konuştu.
"PARASAL GENİŞLEMENİN SONA ERDİRİLMESİ EKONOMİK BÜYÜMENİN ÖNÜNDE BÜYÜK BİR ENGEL OLMAYACAK"
İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi David Miles, Banka'nın er ya da geç ekonomiye sağladığı parasal teşvikleri geri çekmesinin gerekeceğini ve o zaman geldiğinde Banka'nın elindeki varlıkları satmaya başlamasını ekonomik büyüme veya enflasyonun önünde büyük bir engel olmayacağını söyledi.
Miles yaptığı açıklamada, piyasanın BOE'nin elindeki uzun vadeli devlet tahvillerini satmasına, BOE bu tahvilleri alırken gösterilenden daha az tepki verebileceğini ifade etti.