Berkin son yolculuğuna uğurlandı

Berkin son yolculuğuna uğurlandı

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 9 ay süren yaşam mücadelesini dün kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, bugün toprağa verildi.

2014.03.12 09:46 - Son Güncellenme: 2014.03.12 17:37 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Berkin son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye Berkin Elvan'ı son yolculuğuna uğurluyor. İşte dakika dakika törende yaşananlar


15:40
Okmeydanı Cemevi'nden yola çıkarılan Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli Meydanı'na getirildi. Kalabalık arasında yavaş yavaş ilerleyen cenaze aracı, Feriköy Mezarlığı'na götürülüyor.

15:20
Taksim Dayanışması, Feriköy'deki toprağa verme töreninin ardından Gezi Parkı'na gidip karanfil konması için çağrıda bulundu.

15:00
Cenazeyi bekleyenler Berkin Evlan'ın mezarına karanfil ve misket bıraktı.

14:45
İnsanlar saat 13.30'dan itibaren Şişli'de toplanmaya başladı. Saat 14.45 itibariyle onbinlerce insan vardı.

14:20
E5 boyunca Okmeydanı'ndan yürüyen on binler Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran onbinlerle buluşmak üzere... Yürüyüşte ön sırada vekiller de var, AK Parti ilçe binası önünde kısa bir gerginlik yaşandı.

13:40
Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli'ye doğru götürülüyor. Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor. Ayrıca yürüyüş nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.

13:30
Berkin Elvan'ın cenazesi helallik için evinin önündeyken Berkin'in mezar taşını da bir genç taşıyor.

13:15
Okmeydanı'nda kortej, Berkin'in hep oynadığı parka gidiyor. Daha sonra Berkin'in cenazesi helallik almak için evine götürülecek.

12:45
Okmeydanı Cemevi'ndeki tören sona erdi. Berkin'in cenazesi helallik için evine götürülüyor. Oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı'na götürülecek.

12:40
Oğlunun tabutu başında babası Sami Elvan "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" dedi.

12:40
Cenaze töreni başladı. Berkin'in tabutu getirildi. Hakka yürüme erkanında sessiz olun çağrısı yapan Dede, Berkin'in cenaze namazını kıldırıyor. Canlar ölesi değil diyen dede dualar okuyor.
12:35
Berkin'in yakınları Cemevinde bulunan naaşını son kez görmek için gasilhaneye girdi. Arkalarından sedye ve doktor istendi.

12:20
Cemevi önünde toplanan binlerce kişi 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganı atıyor.

12:15
Okmeydanı'nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan Okmeydanı Cemevi'ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var.

TÖREN ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

Berkin Elvan'ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine, grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti.

Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi'ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan'ın fotoğrafları asıldı.

Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika arttı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Katil devlet hesap verecek', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti. Berkin Elvan'ın cenazesi için saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören yapılacak.

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

ANNELER ACILARINI BİRBİRİNDE DİNDİRİYOR

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi Sayfi Sarısülük Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM

Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

CHP'Lİ UMUT ORAN VE SÜHEYL BATUM DA GELDİ

Sarıgül'ün ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.


İTÜ'DE BERKİN ELVAN İÇİN 1 DAKİKALIK 'SES ÇIKARMA' EYLEMİ

İstanbul Teknik Üniversitesi( İTÜ) öğrencileri, Berkin Elvan için üniversitenin yemekhanesinde 'ses çıkarma' eylemi gerçekleştirdi.

İTÜ yemekhanesinde bir araya gelen üniversite öğrencileri öğle yemeğinden önce Berkin Elvan için eylem yaptı. Ders yoğunluğundan bazı öğrencileri arkadaşlarının Berkin Elvan'ın bugünkü cenazesine katılamayacakları söyleyen grup sözcüsü bunun için yemekhanede 1 dakikalık 'ses çıkarma' eylemi yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine yemekhanede bulunan öğrenciler ellerindeki bardak, çatal ve kaşıkları yemekhanedeki masalara 1 dakika vurarak eylemlerini gerçekleştirdi.

Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi çevresinde sabah saatlerinde başlayan toplanmalar ilerleyen saatlerde binlerce kişiyi buldu. Kalabalık, Darülaceze caddesine kadar uzandı.

TUNCAY ÖZKAN KIZI NAZLICAN İLE CEMEVİNE GELDİ

Silivri cezaevinden tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan kızı Nazlıcan ile birlikte Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevine gelerek taziyede bulundu.

AVUKATLAR DURUŞMALARA GİRMEDİ

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesi avukatlar, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle duruşmalara girmeme kararı aldı. Adliye önünde açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi avukatları, hayatını kaybeden Berkin Elvan için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak duruşmalara katılmayacaklarını ifade etti.

Avukatlar adına açıklamayı yapan Ceren Uysal, "Dün sabah erken saatlerde Berkin Elvan'ı kaybettik. 269 gün süren yaşam mücadelesi sonucunda Berkin yaşama gözlerini yumdu. Acımız ve öfkemiz kelimelerle tarif edemeyeceğimiz kadar büyük" dedi.

Duruşmaları boykot edeceklerini belirten Uysal, "Bugün biz Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi olarak duruşmalara katılmıyoruz, duruşmaları boykot ediyoruz. 15 yaşında bir çocuğun başından vurularak öldürüldüğü bir anda işimizi yapmayı zul görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Berkin son yolculuğuna uğurlandı

İLGİLİ GALERİ

Berkin son yolculuğuna uğurlandı

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.03.12 09:46 - Son Güncellenme: 2014.03.12 17:37 - HABER MERKEZİ
A