Benzer olay Bursa'da da yaşanmıştı! Dünya devi Mercedes binlerce aracını geri çağırıyor!

Benzer olay Bursa'da da yaşanmıştı! Dünya devi Mercedes binlerce aracını geri çağırıyor!

Dünyaca ünlü otomotiv markası Mercedes, yangın riski nedeniyle elektrikli 7 bin 358 SUV aracını geri çağırıyor. Riskten Aralık 2021 ile Ocak 2023 arasında üretilen modeller etkileniyor.

2025.02.14 11:28 - Son Güncellenme: 2025.02.14 11:37 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Benzer olay Bursa'da da yaşanmıştı! Dünya devi Mercedes binlerce aracını geri çağırıyor!

ABD'nin trafik güvenliği otoritesi NHTSA'nın duyurduğuna göre, Mercedes'in elektrikli SUV aracın akü hücrelerinde kısa devre meydana gelebiliyor. Çözüm için ise pil yönetimi için bir yazılım güncellemesi yapılması gerekiyor.  Farklı bir çözüm bulan Mercedes, akünün yüzde 80'in üzerinde şarj edilmemesini öneriyor.

Açıklamaya göre geri çağırma 1 Nisan 2025'te başlayacak ve güncellemenin atölyede yaklaşık 30 dakika sürmesi bekleniyor.

Çin'de şimdiye kadar beş yangının pil sorunundan kaynaklandığı bildirildi. Mercedes, "Auto Motor und Sport" dergisinin talebi üzerine Avrupa'daki araçların da etkilenebileceğini doğruladı. Üretici firma kesin rakam vermedi.

BURSA'DA DA MEYDANA GELMİŞTİ

Yaklaşık 4 ay önce, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde tekstil işiyle uğraşan iş insanının Mercedes marka elektrikli SUV aracı henüz bilinmeyen bir sebeple alev topuna dönmüştü.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2025.02.14 11:28 - Son Güncellenme: 2025.02.14 11:37 - HABER MERKEZİ
A