Beni uçuran üç şey: aşk, puro...

Beni uçuran üç şey: aşk, puro...

En sıra dışı Ak Partili Ömer Çelik ilk kez kabineye girdi

2013.01.25 10:22 - Son Güncellenme: 2013.01.25 10:22 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Beni uçuran üç şey: aşk, puro...

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, en son Muhteşem Yüzyıl polemiğinde Erdoğan'la ters düşmüştü. Gidişini twitter'dan duyurdu. Erdoğan'ın danışmanı en sıra dışı Ak Partili Ömer Çelik ilk kez kabineye girdi ve ilk bekar bakan.

Başbakan Erdoğan'la ters düşen isimlerin başında gelen Ertuğrul Günay da görevden alındı. Günay'ın yerine Başbakan'a en yakın isimlerden biri olan Adana milletvekili ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı olan Ömer Çelik geldi. Günay, kabine değişikliği açıklanmadan twitter'dan vedasını bile yaptı.

'BENİ UÇURAN 3 ŞEY: AŞK, PURO..'

AK Parti'nin ideologlarından olan Çelik entelektüel kişiliğiyle dikkat çekiyor. Çelik bir röportajında söylediği "Yeryüzünde üç şey insanın ayağını yerden keser: Puro, aşk ve motosiklet" demişti.

BAŞBAKAN'IN EN YAKIN DANIŞMANLARI ARASINDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini bugünden sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik yürütecek. Ömer Çelik, üç dönemdir milletvekili olmakla birlikte, kısa bir süre hariç, sürekli Başbakan'ın en yakın danışmanları arasında yer aldı. Ömer Çelik ve Yalçın Akdoğan yıllardır Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürütüyorlardı. Ömer Çelik Kürt sorunuyla ilgili yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyordu.

"Mahkeme kadıya mülk değildir. Her görevin bir sonu vardır"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin, "Mahkeme kadıya mülk değildir. Her görevin bir sonu vardır" dedi.

Bakan Günay, Beşiktaş Four Seasons Otel'de düzenlenen "Otel Puan Ödülleri" gecesinin açılışında yaptığı konuşmada, ödüllerin 5. yıla ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Günay, 5 buçuk yıldan bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yapma onurunun kendisine nasip olduğunu ifade ederek, "Şükürler olsun ki, geride bıraktığımız bu süre içinde hem Türkiye turizminde, hem Türkiye'nin toplam kültür yaşamında, arkaya dönüp baktığımız zaman övünçle ifade edeceğimiz güzel şeyler yaptık" diye konuştu.

Geçen yıl Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi turizm kuruluşu ödülünü aldığını hatırlatan Günay, şöyle devam etti: "İstanbul dünya birincisi oldu. Antalya'ya 10 milyonun üzerinde turist geldi. İstanbul, 10 milyon rakamına ulaşmaya çalışıyor. Dünyadaki ekonomik krizin sürmesine ve sınırlarımızdaki savaşa rağmen 2009, 2010, 2011 ve 2012'de başarılı yürüyüşümüze devam ettik. Bana bu onuru yaşattınız. Hepinize minnettarım."

Konuşması salondakiler tarafından ayakta alkışlanan Günay, "Bir bakanın görev süresinin sonu vardır. Ama en güzel son, bu tablodur. Onun için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Günay, Ankara'da 600 metrekare, Antalya'da 400 metrekare tapu sahibi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Bana dünyanın en güzel otellerinin sahibi olduğum duygusunu yaşattınız. Her zaman Türkiye konaklama tesislerinin, dünya sıralamasında en önde yer almasının hazzını, sevincini, mutluluğunu bana yaşattınız. Kültür alanında çalışan arkadaşlarımız, Bakanlığın o küçücük maaşıyla çalışan memurları, dünya çapında topladıkları eserlerle son 15 yılda toplanan eserlerden daha fazlasını son 5 yılda ülkemize getirerek, bana çok büyük bir haz yaşattınız. Hepimize minnettarım."

Günay, son 6 yıl içinde turizmi iyi bir yere taşıdıklarını anlatarak, "Gelen arkadaşlarla aynı uyum, aynı ahenk içinde çalışınız. Türkiye kültür ve sanatı merkezini daha iyi yerlere taşıyarak, sanatta geriye gitmeden, turizmi dünyanın en marka değeri yüksek tanınmış kurumlarından birisi haline getiriniz. Bütün dileğim, niyazım budur" dedi.

Bakan Günay, çıkışta basın mensuplarının Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin sorusu üzerine, "Mahkeme kadıya mülk değildir. Her görevin bir sonu vardır. Görev bittiği zaman çalışma arkadaşlarınızla ve sizinle ilgili alanlarda çalışanlarla sevgiyle, coşkuyla, alkışla veda etmek, galiba her Bakanın özlemidir. Allah'a şükrediyorum. Bana böyle güzel bir sonucu nasip ettiği için" şeklinde konuştu.


TWITTER'DAN DUYURDU

Köşk'teki üçlü zirve sürerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, twitter'da, "Turizm alanında çalışan bütün arkadaşlarıma görev sürem içinde bana yaşattıkları başarılı sonuçlar için içten teşekkür ederim" diye yazdı. Günay'ın bu mesajı, "veda mesajı" olarak yorumlandı ve "Kabine revizyonu" ihtimalini güçlendirdi. Bu sırada Başbakan Erdoğan'ın görevden aldığı bakanları arayarak, haber verdiği iddiası da kulislere yayıldı. Günay'ın kabine dışında kalmasında son dönem açıklamalarıyla sık sık AKP politikaları ters düşmesinin etkili olduğu da kulislerde konuşuluyor.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.01.25 10:22 - Son Güncellenme: 2013.01.25 10:22 - HABER MERKEZİ
A