Belediye başkanından ilginç 'Gezi' yorumu

Belediye başkanından ilginç 'Gezi' yorumu

Antalya'da Şemsiyeli Sokak'ın açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Taksim gezi parkı direnişiyle ilgili "Bu Taksim direnişini organize eden zeki ve çapulcu gençlerimizle gurur duyuyorum. Ve onlara birde sitemim var, malum kişilere orantısız zeka uyguladıkları için" dedi.

2013.06.21 21:12 - Son Güncellenme: 2013.06.21 21:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Belediye başkanından ilginç 'Gezi' yorumu

 

Dönerciler Çarşısı'nın bulunduğu sokağı 600 şemsiye ile dekore eden Büyükşehir Belediyesi akşam saatlerinde açılış düzenledi. 21 Haziran'ın Dünya Müzik Günü olması nedeniyle kentte bulunan Rus Caz orkestrası vatandaşlara mini bir konser verdi. Konserin ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gezi parkı olaylarına değinerek, "Bugün iki gazete bana telefonla bağlandılar, 'Gezi parkı direnişini Antalya nasıl buluyor', 'Turizme zarar veriyor mu?' gibi sorularla karşılaştım. Bende onlara dedim ki; benim güzel halkım her şeyi dozunda yapar direnmesini de bilir eğlenmesini de biliriz. Dozunda direndik, şu anda Antalya'nın her yerinde sanatsal bir etkinlik var. Bildiğim kadarıyla da çok şükür turizmde bir kayıp yok" dedi.

BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

Kendisiyle görüşen gazetecileri bir konuda uyardığını belirten Başkan Akaydın şunları söyledi: "Siyasetçiler söylemlerine dikkat etmeleri lazım. Memleketi germemeleri, insan gruplarını birbirlerine düşman etmemeleri lazım. Bizden olan veya bizden olmayan diye ayrımda bulunmamaları lazım. Tabi ki mesajın nereye gittiği gayet iyi anlaşıldı."

DİRENİŞÇİLERE SİTEMİM VAR, ORANTISIZ ZEKA UYGULADILAR

"İstenmeyen olaylar yaşansa da bu taksim direnişini organize eden zeki ve çapulcu gençlerimizle gurur duyuyorum" diyen Mustafa Akaydın, "Ve onlara birde sitemim var, malum kişilere orantısız zeki uyguladıkları için. Onlar tarih yazdılar, ama tabi aralarında provakatörlerin yol açtığı siyasetçilerin söylemlerine de yansıyan işler oldu. Son derece uygar direnişler oldu ve ürkütmesi gereken yerler ürktü" diye konuştu.

Yaptığı yatırımların bazı köşe yazarları tarafından tiye alındığını belirten Mustafa Akaydın konuşmasını şöyle tamamladı: "Bir Antalyalı yazar bu projelerle dalga geçmiş. Bunlar hasetten kaynaklanan eleştiriler. Bu köşe yazarımız burayı küçümsüyor. Bunlar Antalyalı sanatsever halkın ve esnafın ruhuna küçük dokunuşlardır. Burada büyük bir yatırım yok. Dalga geçilecek bir şey yok, 125 Bin liralık bir yatırım. Üstelik bu yandaş basın bir zamanlar buraya malum adam geldiğinde, ilkokulların damını onardık, tuvaletini boyadık diye 125 tane açılış yaptık diye övündüler. Böyle az bir maliyetle Antalya halkının ruhuna dokunan açılış yapıyorsanız bu alkışlanır."

Açılışın ardından sokağı gezen Başkan Mustafa Akaydın vatandaşlar şemsiyeler altında fotoğraflar çektirdi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 21:12 - Son Güncellenme: 2013.06.21 21:13 - HABER MERKEZİ
A