Beklenen oldu ve TikTok yasaklandı!

Beklenen oldu ve TikTok yasaklandı!

Beklenen oldu ve ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya platformunun ülke genelinde yasaklanmasına karar veren kararnameyi imzaladı.

2020.08.07 07:23 - Son Güncellenme: 2020.08.07 07:31 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Beklenen oldu ve TikTok yasaklandı!
02:50 TikTok kullanması yasaklanınca zehir içip intihar etti

İLGİLİ VİDEO

TikTok kullanması yasaklanınca zehir içip intihar etti

Son günlerin tartışma konusu olan TikTok'un ABD'de yasaklanma ihtimali gerçek oldu. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok'u ülke genelinde yasaklayacağı bir kararnameyi imzalayacağı iddiaları ortaya atılmış, ardından sosyal medya platformunun Microsoft'a satılması için görüşmelerin yapıldığı da ortaya çıkmıştı.

Donald Trump tarafından imzalanan bir kararname ile ülke genelinde TikTok'un yasaklanması kararlaştırıldı. Ancak bu kararın uygulanması için 45 günlük bir süre bulunuyor. Kararnamede aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Çin hükümeti tarafından kontrol edilen uygulamaların yaygınlaşması ABD ulusal güvenlik, dış politika ve ekonomisini tehdit etmeye devam ediyor. ABD, ulusal güvenliğimini korumak için TikTok'a karşı agresif önlemler almalı."

Öte yandan ek bir kararname ile yine Çin merkezli Wechat platformunun da ABD genelinde yasaklandığı açıklandı.

Alınan kararların 45 günlük süre şartına bağlanması ise ilginç. Zira Microsoft'un TikTok'u satın alma görüşmelerinin 15 Eylül'e kadar biteceği açıklanmıştı. Bu süre içinde TikTok'un ABD operasyonlarının Microsoft'a satılma ihtimali de bulunuyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2020.08.07 07:23 - Son Güncellenme: 2020.08.07 07:31 - HABER MERKEZİ
A