Bedeli 60 trilyon dolar
Yeni bir araştırma, Kuzey Buz Denizi'nde yaşanan buz erimesinin, insanlığa 60 trilyon dolarlık bir fatura çıkarabileceğini ortaya koydu. Söz konusu miktar, 2012'de tüm dünya ekonomisinin oluşturduğu miktara eşit.
2013.07.25 15:51 - Son Güncellenme: 2013.07.25 15:52 - Dünya - HABER MERKEZİUluslararası araştırmacılar, Arktik'teki buzul erimesinin önüne geçilemediği takdirde, dünyanın altından kalkamayacağı ekonomik sıkıntılar yaşacağı uyarısında bulundu.
Hollanda'nın Erasmus Üniversitesi'nden Gail Whiteman ve İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nden Chris Hope ile Peter Wadhams, Arktik'teki olumsuz gelişmelerin sadece kutup ayıları ve deniz foklarını olumsuz etkilemekle kalmayacağını belirtti.
Araştırmacılar, buzulların azalması sonucunda Rusya'nın kuzeyindeki Kuzey Deniz Rotası ve Kanada'nın Arktik Takımadaları'ndan geçen Kuzeybatı Geçidi'nin kullanılamaz hale geleceğini ve dünya deniz nakliyatının felç olabileceğini ifade etti.
Whiteman, Hope ve Wadhams, Arktiklerin erimesinin, gelecekte ülkelerin karşılaşacağı aşırı maliyetler nedeniyle tüm karların üzerine çıkacağını vurguladı. Kuzey Buz Denizi'nin ısınmasıyla değişecek olan iklim koşulları, gelişmekte olan ülkelerin daha zorlu hava koşulları, azalan sağlık koşulları ve düşük tarım üretimiyle karşılaşmasına neden olacak.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
06:52
-
01:16
-
06:07
-
01:02
-
00:25
En Çok Okunanlar
- Bursa'da heyelan: Yol trafiğe kapandı
- Bursaspor son dakikalarda güldü!
- EFT ve havalede yeni dönem! Hükümet...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Siyaset kulislerini hareketlendiren iddia:...
- Bursa'da trafikte makas atan araç kaza...
- Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı
- Bursa'da demir kapısına elini sıkıştıran 3...
- 81 ilde gıda yardımı yapılacak: Başvuru...
- Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nden...
- Bursa'da eşinin avukatını dövdü, 4 yıl 10...
- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan yolcu...
- Brezilya'da fırtına sırasında uçağa birkaç...
- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan...
- Kredi kartı durduğu yerde cep yakıyor