Bebeklerin kırkını çıkaran yüzen beşik...

Bebeklerin kırkını çıkaran yüzen beşik...

Bebeklerin kırkını çıkarma geleneği günümüzde tasarımın gücüyle yön değiştiriyor.

2013.07.11 11:55 - Son Güncellenme: 2013.07.11 11:55 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Bebeklerin kırkını çıkaran yüzen beşik...

Anne rahminin güvenli ortamından, ağlayarak doğan bebeklerin, dünyaya yumuşak bir geçişle alışma sürecini sağlamak üzere yüzen beşik tasarlandı. Bebeklerin kırkı artık yüzen beşik "NAVİ" ile çıkacak. Aileler, uykusuz gecelere veda edecek.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Ahmet Yazıcı, bitirme projesinde, yeni doğan bebeklerin anne rahminin konforunda rahat etmelerini sağlayacak "NAVİ" adını verdiği beşik tasarımını geliştirdi. Tasarım, TÜSİAD'ın da dikkatini çekti. Yüzen beşik NAVİ, TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen "Bu Gençlikte İş Var Yarışması"nda da 100'ü aşkın proje içerisinde finale kalma başarısını gösterdi.
Yazıcı, çocukları çok sevdiğini ve bebek ürünleri üreten bir firmada stajını yaptığını belirterek, "Bebeklerin anne karnında hissettikleri sıcaklık ve güven dış ortamda yok. Bebek sahibi olanların doğum sonrası en çok rahatsızlık duydukları konulardan biri hem bebeklerinin hem de kendilerinin uyku düzenidir. Yeni doğmuş bir bebek gerekli ortam sağlanırsa 6 hafta gibi bir sürede uyku alışkanlığını geliştirebilir. Bebeğe alışma dönemini sağlayacak şekilde planlanmış bir beşik tasarladım" dedi.
Su içindeki beşiğin bebeğin hareketleriyle bütünleşeceğini anlatan Yazıcı, bunun bebeğe güven vereceğini söyledi. Yeterince uyumayan bir bebeğin huzursuzluğunun ailenin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Ahmet Yazıcı, şöyle konuştu:
"Özellikle geceleri bebekleriyle ilgilenmek ebeveynleri fazlasıyla yoruyor. Bebekler için, anne karnındaki yüzdükleri ortamı onlara dışarıda da sürdürebilecekleri bir ürün geliştirdim. Bu periyodda görme yetkinliği olmayan bebekler için en büyük etken hisleridir ve ürün bebeğin hisleriyle hareket etmesine izin veriyor. Beşik, bebeğe ebeveyn yardımına ihtiyacı olmadan da kendisine uyuyacağı ortamı hazırlıyor"

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.11 11:55 - Son Güncellenme: 2013.07.11 11:55 - HABER MERKEZİ
A