BDP'LİLERDEN TÜRK BAYRAĞINA BÜYÜK SAYGISIZLIK

BDP'LİLERDEN TÜRK BAYRAĞINA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Aydın'ın Söke İlçesine bağlı Ağaçlı köyünde, BDP'lilerle köylüler arasında çıkan kavgada 6'sı kadın 15 kişi yaralandı.

2011.04.17 17:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
BDP'LİLERDEN TÜRK BAYRAĞINA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Olay yerine gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, köyde incelemelerde bulunurken, köye de yüzlerce polis ve jandarma gönderildi. Konvoy köyden ayrılırken, polis ve jandarma ekipleri köye giriş çıkışları önlemek için Söke ve Davutlar yolunda iki ayrı yerde yolu kapattı.

BDP'lilerin köye kavga etmek niyetiyle geldiklerini ve konvoyda bulunan herkesin elinde demir çubuk bulunduğunu belirten köylüler, "Davutlar istikametinden gelen konvoy köyde bir hanım tarafından işletilen marketin önünde durdu. Konvoydan inenler markete gelip 'markette bayrak mı olur bunu indireceksiniz' diye tehdit etti. Biz de BDP'lilerin bu isteğini kabul etmeyince tartışma çıktı. Bunun üzerine herkes demir çubuklarla araçlardan inip çevreye saldırmaya başladı. Türk Bayrağı bulunan market ile birlikte sekiz işyerinin cam ve çerçevelerini kırıp zarar verdiler" diye konuştu.

Bu arada köylülere ait park halindeki araçlara zarar veren grup yaklaşık 8 araçta hasara yol açtı. Üzerinde Atatürk çıkarması ve Türk Bayrağı bulunan bir aracı ise paramparça eden BDP konvoyundaki kişiler daha sonra köyden ayrıldı. Köyde gergin bekleyiş devam ediyor.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.04.17 17:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A