BDP'liler Hakkari'de karakol inşaatını protesto etti

BDP'liler Hakkari'de karakol inşaatını protesto etti

Hakkari'nin Geçitli Köyü'nde eski bir mezarlık üzerine inşasına başlanan kalekol inşaatı bir grup BDP'li tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Basın açıklamasını kalekol önünde yapmak isteyen BDP'liler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. BDP'liler basın açıklamasını asker ve polis tarafından çekilen tel örgülerin dışında yapıp, bölgeden ayrıldı.

2013.07.27 21:26 - Son Güncellenme: 2013.07.27 21:26 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
BDP'liler Hakkari'de karakol inşaatını protesto etti

Hakkari'ye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli Köyü'nde daha önce askeriyeye satılan 3 bin metrekarelik ve eski mezar olduğu belirtilen arazi üzerine kalekol inşaatı başlatıldı. Bunu protesto etmek isteyen aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM üyesi Sıddık Akış, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt ile yaklaşık 100 kişi Geçitli Köyü'ne gitti. Köydeki kalekol inşaatının bulunduğu bölgeye 200 metre kala BDP'lilerin yolu, tel örgüler çeken asker ve polisler tarafından kapatıldı. Askeri bir yetkili basın açıklamasının tel örgüleri geçmeden yapılmasını isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. 'YOL KAPATMASI HUKUKA AYKIRIDIR'

BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu yolun kapatılması üzerine Cumhuriyet savcısı ile görüşerek uygulamanın hukuksuz olduğunu söyledi. Ancak askeri yetkililer BDP'lilerin geçişine izin vermeyince basın açıklamasını BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt Abdullah Öcalan posterleri altında okudu. Başbakan Erdoğan'ın Şırnak'ta yaptığı konuşmada demokrasiden, eşitlikten bahsettiğini belirten Kurt, mezarlık üzerine kalekol yapılmasının dinde yerini olmadığını söyledi. Kurt, şöyle konuştu: "Dün Şırnak'ta havaalanı açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'demokratik adımları attık ve atmaya devam edeceğiz' demişti. Ancak Geçitli köyünde demokratik adımları mezarlık üzerinde kalekol inşaatı yapmak oldu. Sizin de gördüğünüz gibi burada şu an 15 köy yolunun ulaşımını sağlayan yolu kapatarak demokratik adımı atıyorlar. Burada bir kanunsuzluk var. Türkiye Cumhuriyeti yasasına göre, 12 Eylül yasasına göre kendileri suç işliyor. Ne yazik ki, Erdoğan biz samimiyiz diyor. Ne yazik ki, askeri yığınağa rağmen kalekolu hemen köyün kalbine, Kürt halkının ölüleri üzerine yapıyorlar. İslamda da diğer dinlerde de bu kabul edilmez. Kürtlerin ölüleri üzerinde yapılan bu kalekol inşaatı, Saddam'ın Kürtlere yaptığı zülümden bir farkı yoktur. Saddam da Kürtleri öldürerek üzerinde yol yapıyordu. Şimdi de burdaki ölülerin üzerinde kalekol yapılıyor. Biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. Sonuna kadar takipçisi olacağız."

Basın açıklamasının ardından BDP'liler olaysız bir şekilde dağıldı. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.07.27 21:26 - Son Güncellenme: 2013.07.27 21:26 - HABER MERKEZİ
A